Öckerö gymnasium

Fast i ovissheten

Vad det är som händer här? Hur länge vi ska ligga ankrade här? Om vi någonsin kommer till Lissabon? Det är några exempel på de frågor ingen riktigt vet svaret på än.

Idag är det tredje dagen vi ligger ankrade utanför England bara några sjömil från Portsmouth där vi kom ifrån. Det är på grund av dåligt väder som gör att vi inte kan segla till Lissabon som först var planen. Planer ändrats och nu är den mest troliga planen att vi åker härifrån på måndag. Vad gör vi då när vi är fast på havet i flera dagar? Det är ännu en bra fråga ingen riktigt vet svaret på.

Min dag började i alla fall med sovmorgon till klockan tio och som den enda vakna i min hytt tände jag min ljusslinga i min koj och skrev klart en historiauppgift. En rätt härlig känsla att inte bli väckt för att behöva gå upp fyra på morgonen. Jag fick en känsla av helg även om det var torsdag. När jag skrivit klart runt tolvtiden blev vi väckta till lunch, därefter var det dags för lektioner.

Lektioner har vi fortfarande samma tider som om vi skulle seglat detsamma med vakterna fast istället för att ha vakt både 4–8 och 16–20 har vi endast vakt 16–20. Vad gör vi då i fyra timmar på vakt om vi inte seglar? Jo, vi har börjat med denna seglings slutstädning! I slutet av varje segling städar vi hela båten från hytterna, till riggförrådet och soprummet men eftersom vi inte har något annat att göra har vi börjat med det redan nu. Jag var dock backis vilket betyder att jag fick servera middag istället. Idag serverade vi mycket uppskattade hamburgare med pommes. Det är extra kul att vara backis när det serveras något riktigt gott men eftersom våra kockar är så duktiga är det nästan alltid. Shoutout till dem! Efter att alla hade ätit middag och efter att vi var klara i köket fick vi ledigt då gick jag ut och ringde mina föräldrar eftersom vi nu har internet. Kvällen avslutades med vanligt Lilla mässen-häng som nu har blivit ännu mer populärt då vi har internet i Lilla mässen.

För att ni ska få lite mer svar på alla dessa frågor: vi underhåller oss med det som finns att göra på en båt och mår rätt bra. Ingen har hunnit bli galen. Än. Att sitta fast här har mer blivit till ett komiskt skämt som vi skrattar åt än något att deppa över. Även om vi inte hade tackat nej till att segla iväg till Lissabon nu.

Tyra

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se