Öckerö gymnasium

Fattiga riddare och valar

Vi purrades av midskepps rondman klockan 03.30 på morgonen, det var varmt och månen sken som en stark gatlykta över det spegelblanka havet. Det var nästan inga vågor alls vilket också betydde att bristen på vind lämnade oss nästan helt utan några jobb att göra. “Vi går och sätter oss längst bort i aktern och har en knopgenomgång” sa Madde plötsligt så vi samlades i en klunga framför henne på akterdäck med fullmånens starka ljus som lampa. Det var sista heldagen till sjöss innan vi skulle komma fram till Barcelona så alla var lite trötta, några somnade till lite då och då med sina knopar i händerna vilket ändå var lite mysigt.

*skriven i dåtid pga lite sen inlämning*

När klockan blev 05:00 och det var dags för nattfika så hade lugnet bytts ut mot backisarnas ilska. Enligt Linn så hade Albert hade nästan kokat över helt på midskepps backisar för att de hade tagit våra fattiga riddare och bjudit ut dom till sin egen vakt. Albert och Linn hade varit tvugna att steka upp en helt ny sats. Lite löjligt kan man ju tycka men 04.00-08.00 vakten är no joke! Efter fikat gjorde vi lite småuppgifter och lekte systemlekar tills babord skulle ta över vakten klockan 08:00.

Vanligtvis skulle vi gått och lagt oss direkt efter vakten och sovit ända fram till lunch men soluppgången var aldeles för varm och vacker, vi gick upp och tog lite bilder och ringde familj och vänner istället. Tillslut hade tröttheten tagit över och vi gick och la oss för att bli purrade i tid till lunchen. Efter maten hade vi lektioner i stora mässen fram till 15:20 och medans vi hade varit nere så hade midskepps tagit över vakten och deras rorsman (Radomir) hade nästan lyckats köra på en trött val. Bortsätt från detta så hände det inte så mycket torsdagen den 25/10.

Alva, Styrbordsvakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se