Öckerö gymnasium

Finbesök

Dagen inledes med den ärofyllda uppgiften att tömma soprummet, vilket för övrigt är lika magisk som en strumpätande torktumlare.

Den enda skillnaden är att soprummet tycks fylla på sig själv ungefär i samma takt som man tömmer det. Ett rum som inte är större än två kubikmeter bör rimligtvis också rymma ungefär ­– om inte exakt – två kubikmeter sopor, men med det sagt kan jag efter idag konstatera att detta inte stämmer. För svar på hur detta är fysiskt möjligt, hänvisar jag er till närmsta präst, då övernaturliga fenomen bäst förklaras av dem med god kontakt till det övernaturliga.

När vi väl hade tömt soprummet som inte går att tömma, fick vi fin-besök ifrån Svenska ambassaden här på Kuba. De bjöd på insikter om livet på Kuba och vi bjöd på äpplen och mjöl. Vi lärde oss nämligen idag att det var brist på dessa varor här på Kuba. Ambassadören fick något religiöst i blicken när hon fick syn på det vita guldet, det vill säga mjölet.

Efter ambassadören hade tagit en bild på varenda kvadratcentimeter av vår kära båt, blev vi uppskickade i masten för att runka vajer; det vill säga, att man noggrant och aningen sensuellt smörjer in dem i fett. Under denna process behöver man åla ner sig i en overall som är anpassade efter marknaden öster om mellanöstern; tre storlekar mindre än normalt. Bärandes denna klädnad får man uppleva den ”kubanska vintern”, det vill säga en ovanligt varm svensk sommar.

När dagen lidit mot sitt slut, och efter en lång och skön dusch, var det äntligen dags att vifta den franska flaggan, det vill säga den vita – och krypa till kojs.

Gabriel Forsberg, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se