Öckerö gymnasium

Fiskfångst

En helt vanlig dag till sjöss med en fiskfångst och inte så mycket annat.

Morgonen startade kl. 03.30 när vi blev purrade och jag var tröttare än vanligt idag men jag tog mig upp i alla fall. Vi hade vaktavlösning kl. 04.00 och idag var jag arbetsstyrka. På nattvakterna brukar det inte hända så mycket men idag hade vi förhör på tamparna och det känns som jag äntligen börjat lära mig dem. Efter nattfikat så satt vi ett bra tag och gjorde inte så mycket, men vi satt och sjöng lite vilket var väldigt mysigt. Lite senare under vakten klättrade jag och Moa ut i hajnätet för att avbeslå ett segel. Jag älskar verkligen att vara ute i hajnätet, speciellt om man klättrar ut dit precis vid soluppgången. När det började ljusna lite kunde vi se en del flygfiskar. En hade flugit upp på däck här om dagen och en av styrmännen, Jerker, som blev lite besviken när en vegetarian hade kastat ner en flygfisk i vattnet igen fick dagens flygfisk på frukosttallriken. Precis innan vaktavlösningen kl. 08.00 fick vi napp och drog upp en guldmakrill, den var inte så stor som de kan vara men den var fortfarande en av de största fiskarna jag sett.

När vår vakt var slut åt vi frukost och sedan sov jag fram till lunch. Dygnet blir så konstigt här, förut hade jag aldrig kunnat sova mitt på dagen men nu är det typ den bästa stunden på dagen. Annat än det har det inte hänt så mycket, dagarna till sjöss ser hyfsat likadana ut.

Imorgon kommer vi fram till Kap Verde och jag är extremt taggad på den hamnen. Málaga och Teneriffa har varit helt fantastiska hamnar men jag har varit på ganska många ställen som liknar de ställena men Kap Verde är verkligen helt nytt.

Tilda Ågren, Babord<3

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se