Öckerö gymnasium

Första dagen i den färgglada staden Lissabon

Vaknade upp klockan 08.40 av en stressad hytt. Uppställning om fem minuter, på med de första byxorna jag hittade, det samma gällde tröjan. Med slängiga steg kämpar jag mig upp för lejdaren, ut genom dörren och möts av den vackra staden Lissabon.

Wow. Jag kunde inte ta in att vi var framme då jag var grusig i huvudet som aldrig förr. Detta berodde på min fyra timmars långa nattsömn. När vi fick gå ner till våra hytter igen bestämde jag och en liten grupp oss för att åka till stranden och sola, bada, äta och det viktigaste i det läget sova. En förmiddag på stranden var perfekt och efter några timmar där tog vi tåget tillbaka in till staden.

Väl inne i staden hörde vi om en fin utsiktsplats i området Alfama. För att ta oss dit tog vi en av de gamla spårvagnarna som kämpade sig upp för de branta backarna och de smala gatorna. Jag ska erkänna en sak, det gick lika fort att gå som att ta dessa vagnar. Det blev nya stopp hela tiden, antingen var det trafiken eller så var det en hållplats. Trotts detta var det en trevlig tur och jag kommer säkerligen hoppa på en till av dessa spårvagnar för att åter igen få uppleva dess charm.

Från utsiktsplatsen såg man de gamla, färgglada husen som följer landets kust möta det blåa havet som täcktes av fina, vita segelbåtar som lugnt puttades fram av vinden. Vilken idyll…

Hungern började växa inom oss alla och tillslut beslutade vi oss för att gå och äta middag. Efter många om och men (som vanligt) hittar vi en restaurang som har allt att erbjuda. Jag tog en pizza och den var gudomlig. Jag knaprade i mig varenda liten kant, likt gjorde de andra. Efter betalningen vandrade vi med fulla magar hemåt och så fort vi kom till Gunnis kastade vi oss in i våra kojer.

Vad mer kan jag säga, det var en mycket bra första dag i Lissabon.

Olivia Brothén Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se