Öckerö gymnasium

Första dagen i Malaga

Vid åtta imorse ankrade vi loss utanför kusten av Malaga för att ta oss in till hamnen.

Hej alla där hemma!!

Vid åtta imorse ankrade vi loss utanför kusten av Malaga för att ta oss in till hamnen. Vid 9-tiden la vi till och de vakter som hade frivakt fick gå i land, medans Midskepps som hade vakt idag var tvugna att stanna kvar och arbeta på båten. Första reaktionen när vi gick av Gunilla efter alla dagar till sjöss var att allt runt om oss rörde sig och man fick nästan anstränga sig för att stå stilla och inte vingla runt.

Jag och några andra tog oss in till Malaga och bestämde oss för att ha picknick vid stranden. Desperata efter frukt gjorde vi ett tappert försök att i en park plocka något som vi trodde var apelsiner, men som till vår besvikelse mer smakade som en hård, omogen citron. Vi hittade en stor mataffär och köpte på oss massa bröd, avokado, nutella och andra gosaker att njuta av under palmerna på stranden. Efter vår vistelse vid stranden började vi våran jakt efter Wi-fi för att komma i kontakt med er, våra kära vänner hemma i Sverige. Badsugna gick vi tillbaka till Gunilla för att hämta badkläder och återvända till stranden för ett bad i det klar-blå vattnet.

Efter middagen fick vi som hade frivakt välja om vi ville stanna kvar på Gunilla eller om vi ville gå ut i Malaga återigen. Jag och några andra valde att gå runt lite på kajen och hittade ett schysst utomhus konstgalleri där vi utmattade slutligen fastnade i några soffor. På vägen tillbaka till Gunilla stannade vi för att köpa efterlängtad glass att njuta av i hamnen, älskar livet på en nutellapinne!!

Hoppas alla hemma i Sverige får en fin helg och ett toppen höstlov!!

Bästa hälsningar

Märta Backman, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se