Öckerö gymnasium

Första dagen i Marocko!

Dyningarna utanför Safi var så stora att inte ens stolarna i stora mässen kunde stå stilla, de gled fram och tillbaka över durken, detta gjorde vardagslivet väldigt svårt; att göra en sådan simpel sak som att duscha blev en utmaning.

Under natten har vi legat till ankars utanför Safi. Det innebär att vi inte har haft nattvakter såsom man brukar när man är till sjöss, utan vi har suttit ankarvakt istället. Det innebär att alla sitter 1 timma var tillsammans med någon utav befälen. Dyningarna utanför Safi var så stora att inte ens stolarna i stora mässen kunde stå stilla, de gled fram och tillbaka över durken, detta gjorde vardagslivet väldigt svårt; att göra en sådan simpel sak som att duscha blev en utmaning.

När vi väl kom i hamn klockan 9 på morgonen så fick vi inte gå iland, utan vi fick vänta på att bli deklarerade. Myndigheterna satte oss i ”karantän”; vilket betyder att ingen av oss fick lämna Gunilla innan båten blivit noggrann inspekterad. De kom och hämtade alla våra pass och körde iväg med dem men som tur var kom de tillbaka med dem igen. Under tiden så sysselsatte sig vi oss med lite olika saker. Såsom att fortsätta titta på Game Of Thrones, sova, eller plugga.

Vid 15 tiden fick vi äntligen lämna Gunilla. Förväntansfulla gick vi från midskepps och styrbord ut i Safi medan babord stannade kvar för att vakta Gunilla. Det första alla gjorde var att ta sig till en bankautomat.

Det är så många nya intryck här i Safi, alla vet vilka vi är: att vi är svenskarna som kommer från båten. Överallt så är det människor som frågar oss om vi vill bli guidade. Kulturen är med andra ord väldigt annorlunda jämfört med hemma i Sverige.

Vi var tvungna att gå i grupper om minst 6 personer och vi var tvungna att vara tillbaks
ombord innan middagen. Idag serverades det falukorv med potatismos till middag,
vilket jag tyckte var extra gott eftersom det påminner mig om att det inte är så lång tid till dess att vi kommer hem igen. Efter middagen umgicks folk mest här på Gunilla innan det var dags för att ladda upp batterierna inför morgondagen!

Louise Vingård, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se