Öckerö gymnasium

Första dagen på det stora äventyret

När jag vaknade i Stockholm idag var klockan 03.00 och trots de tre timmarnas sömn så var morgonhumöret rätt okej.

Det var ett snabbt uppvaknande för att skynda oss ner till en frukost ingen egentligen var sugen på, 03 är trots allt inte de flestas föredragna frukosttid. Väl på frukosten möttes jag av ett förväntansfullt gäng sömndruckna sextonåringar och KiKi, som trots att hon fått lika många timmars sömn som oss andra, med ett energiskt leende som vanligt. Efter en macka och ett glas utsökt lemonad var det dags för bussresan som skulle ta oss till flygplanet till Malaga. Det var idag äventyret började på riktigt.

På bussen var stämningen av förväntan och stress nästan att ta på. Medan de flesta kämpade med att hålla sig vakna flög tiden förbi och snart nog var det dags att gå till vår gate. Där fanns det både dem som stod och dansade och de som sov. Oavsett så var alla taggade på en härlig flygtur för att ta oss till Malaga.

På planet var det sömn som gällde men när jag vaknade 1 timma innan landning gick solen upp över det tjocka molntäcket utanför och jag fylldes av harmoni. Efter den sista timman var det dags att landa och vi drog våra väskor glatt över det kala flygplansgolvet tills vi fick syn på naturarna. Det var ett kärt återseende efter att inte sett varandra på två månader men tiden var knapp och efter några snabba tips var det dags att ta oss till Gunilla.

När vi under musik och skratt fick syn på henne fylldes bussen av eufori. Efter mycket kånkande steg vi tillslut för första gången på skeppet som skulle komma att bli vårat hem de närmsta två och en halv månaderna. Vår hytt inreddes av ljusslingor, garderober fylldes och en god middag lagad av styrbords backisar och vår duktiga kock Pontus var det frivakt.

Under frivakten tog vi oss nästan alla ut och utforskade Malaga. Jag och de jag gick med tog oss till huvudgatan och tittade i butiker för att sedan gå till stranden. Trots de cirka 14 graderna i vattnet tog vi ett dopp, att bada i kallt vatten är ju ingenting efter vår basic safety.

På hemfärden i badkläder klockan 22 var det Mamma Mia och äntligen en bra sömn som nalkades och allt kändes bra. Jag var nöjd med starten av vårt stora äventyr.

Av Maja Aderby

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se