Öckerö gymnasium

Första dagen på sista sjöbenet!

Nu har vi lämnat kaj för sista gången och gett oss in på sista sjöbenet mot Öckerö. Seglen är satta och farten är hög men vi kanske seglar lite mer in mot land (och wi-fi) än mot Öckerö, men snabbt går det. 

Idag lämnade vi kaj för sista gången och det var inget speciellt med det, vi är ju ganska rutinerade nu;)

När vi kom ut ur hamn kom seglen upp ganska fort och farten blev hög, ca 6 knop. Nu när vi är i engelska kanalen har vi tidvattnet att jobba mot vilket gör att vi får två högvatten och två lågvatten per dag som ger oss med- och motström. När vi gick på våran vakt kl. 16:00 så vände strömmen och vi va uppe i 10 knop. Vi kom långt idag och passerade White cliffs of Dover och Dover.

Nu känner nog allihop att Öckerö börjar närma sig och det känns som det går ännu fortare när det blir mycket segling. Allt som görs, görs nu ”sista gången”. Till exempel sista hamnfrukosten, sista gången vi lämnar kaj, sista hamndagen osv. Det känns ganska konstigt för när vi kom så visste vi att vi skulle vara här i 10 veckor och nu är det bara en vecka kvar. Det har gått väldigt fort och snart får vi träffa alla där hemma, det låter ganska gött men vi vet också att vi aldrig kommer segla tillsammans så här igen vilket gör att det kanske inte ska bli lika kul att komma hem.

Men för tillfället seglar vi snabbt mot Öckerö (längs kusten för att få wi-fi) och förväntas lägga för ankar utanför Knippla om några dagar.

Ha det bra så ses vi snart!

Andréa Olausson, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se