Öckerö gymnasium

Första gången som hela vakten kunde stå upp

Idag var dagen då hela min (babord) vakt kunde stå upp på vakt-avbytet för första gången sedan sjösjukan slog till. Alla mådde mycket bättre och kunde vara med och bidra till arbetet ombord.

Vår vakt bestod främst av ytterligare en tamp-safari med vaktledaren Alice, brassning av segel och klättring i riggen för de som kände sig manade. Jag och två andra var grymt taggade på klättringen, vi klättrade högst upp i stormasten och satte oss på det högsta rå:et, för att vänja oss vid att vara uppe i riggen under havets olika förhållanden.

I slutet av vår vakt fick vi beskedet att vi skulle ankomma en dag tidigt till Kanarieöarna, alltså idag istället, vilket kom som en glad överraskning för de flesta. Det innebär också att vi har seglat i princip hela vägen från Agadir och inte färdats med motor, vilket har varit kul och jag har lärt mig en hel del.

Sedan var det dags för dagens lektioner. Det skedde en stor förbättring sedan gårdagen av antalet närvarande som har ökat från gårdagens några få tappra medverkande.

Eftersom att vi anlände en dag tidigt till Las Palmas fick vi gå iland en stund för att utforska staden, vilket ungefär var vägen till mataffären och alla hyllor där. Efter vi kom tillbaka till båten igen var det dags för middag. Senare på kvällen och natten var jag fartygsvakt i två timmar, och hela dagen avslutades med lite mys i stora mässen (stora samlingsrummet ombord).

Ellen Bohlin, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se