Öckerö gymnasium

 

Första sjöbenet avklarat!

Nu har vi seglat och seglat dag in och dag ut i nästan en hel vecka och det går lite rykten om att vi ska komma fram ikväll, lördag, istället för söndag morgon. Just nu, 13.14 ser vi Teneriffa, och folk är minst sagt exalterade.

Jag har frågat ett par stycken och nästan alla säger att de vill komma fram, gärna NU. Men trots att folk vill i land har vi fått upptäcka många fina saker på vårat första sjöben med Gunilla. Första dagen fick vi se delfiner, men det var verkligen inte den enda gången de visat upp sig. De har simmat i marelden, något av det finaste jag någonsin sett.

Delfiner är dock inte det enda djuret som visat upp sig, i söndags simmade en liten sköldpadda sida vid sida med Gunilla. Djuren älskar oss!

Soluppgångar och solnedgångar har vi sett många av i babord vakten, som haft 4-8 vakten. Den finaste måste varit när vi skulle genom Gibraltarsundet, och solen gick ner mellan Afrika och Europa. På bilden ser ni Afrika på vänster sida och Europa på höger, och några väldigt fina kvajlade kvajlar!

Vi har även fått bada rakt ner i Atlanten, tre gånger! Alla badade såklart inte men det var lika roligt ändå (speciellt för den vakten som fick en liten paus)!

Har ni hört talas om att få sjöben? Det är när en lyckas känna in gunget på båten och kan hitta balansen även fast det gungar som aldrig förr. Det är något många av oss fått. Det ser lite roligt ut när alla står uppradade och gemensamt lutar sig exakt lika mycket åt samma håll exakt samtidigt. Önskar att jag hade en bild på det, men såklart är det mobilfritt under vakt!

Det har varit många trötta ansikten och även några spyor men det har varit ett väldigt fint sjöben, och jag hoppas de framtida sjöbenen blir lika bra!

Julia (Jullstar) H, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se