Öckerö gymnasium

Framme i Porto

Under drygt 4 dygn har vi tagit oss från Saint-Malo i Frankrike till Porto. På knappt två dygn seglade vi över Biscaya i rekordfart.

Klockan var lite innan 11 och det var dags för vakt. Skillnaden var att vi inte kom upp till sjögång och öppet hav, utan istället till Portos fartygshamn. Idag var jag fartygsvakt, vilket innebär att man under hela dagen sitter vid landgången och vaktar. Man har även i uppgift att gå rond och tvätta. Jag och Klara P startade dagen med att fixa skavskydd till trossarna, sedan gick vi in på fika är man möts av att backisarna har ställt fram brieost, oliver, drinkar osv. Alltså ovanligt lyxigt.

Dagen går och småsaker fixas då och då. Att sitta fartygsvakt kan vara ganska långtråkigt ibland, men jag och Klara gjorde det bästa av det då vi bland annat körde lite yoga, tränade och snackade. Klockan 18:30 är det dags för mig att bytas av och ta ledigt för resten av kvällen. När man kommer till kaj eter ett hyfsat långt sjöben slår inget känslan av att träna, duscha, städa och umgås, så det var exakt det jag gjorde. Klockan 20:00 så kommer våra vakthavande befäl, Ingrid och Leo, ner till stora mässen och Babord, som min vakt kallas, har lite vaktmys. Vi snackar och lär känna varandra mer än vad vi redan gör. Ett perfekt sätt att avsluta dagen på.

Ella Sa2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se