Öckerö gymnasium

Från snäckor och havstulpaner vid strandkanten till
apor på 400 meters höjd

En hel del av oss fick erfara hur det är att ha en liten apa i famnen och andra fick erfara hur nyfikna aporna kan vara genom öppnanden av väskor och draganden i påsar. Ingen blev dock av med något, fast en stackare blev biten i handen. Ingen skada skedd dock, för det mesta vara aporna bara söta.

Dagen har varit fullspäckad. Vi började med en promenad genom ösregn till en strand där vi genomförde vår strandexkursion. Regnet följde med oss större delen av dagen och det var inte förrän på kvällen som jag blev torr igen. Efter strandexkursionen bar det av tillbaka till båten och sen efter lunch tillbaka till Gibraltar. Denna gång packade vi in oss i sex små minibussar och åkte upp på Gibraltarklippan. Tunnlar, grottor och utkiksplatser hann vi med innan det
bar av nerför igen.

Utsikten uppe från klippan var rätt häftig även fast det var dimmigt och regnigt. Afrika på ena sidan, Europa på den andra. Medelhavet på ena sidan, Atlanten på den andra. Apor såg vi också en hel del. De satt längs vägkanten, på taken till byggnaderna och på människorna runt omkring dem. En hel del av oss fick erfara hur det är att ha en liten apa i famnen och andra fick erfara hur nyfikna aporna kan vara genom öppnanden av väskor och draganden i påsar. Ingen blev dock av med något, fast en stackare blev biten i handen. Ingen skada skedd dock, för det mesta vara aporna bara söta. Speciellt de små bebisaporna kallade till sig mycket uppmärksamhet. Apan som hoppade in i en av minibussarna var dock nog den mest intressanta som dök upp under dagen.

Dagen avslutades med middag i Gibraltar innan vi passerade över gränsen tillbaka till Spanien. Ganska sjukt hur man kan gå fram och tillbaka mellan två länder flera gånger på en och samma dag. Rätt speciell känsla att komma från Spanien med allt vad det innebär, passera över gränsen och sen är det första man ser en skinande, röd telefonkiosk och en skylt med texten Winston Churchill Avenue. Helt plötsligt står allt på engelska och människorna runt omkring dig pratar med en prydlig brittisk accent istället för att pladdra på på spanska. Där kan man prata om kontraster. Väl hemma på båten igen är dock allt som vanligt och vi kämpar på med pluggandet, sovandet och jobbandet. Imorgon blir det vakt och flickskola för min del och för killarna blir det vakt och vidare utforskning av Gibraltar.

Astrid Wormbs

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se