Öckerö gymnasium

Galen cykeltur

Dagen började som alla andra med frukost och sedan uppställning klockan 7:55. Därefter hade vi de sista familiseringspassen.

Min grupp hade först en genomgång på hur man kontrollerar maskiner i maskinrummet och bogrumet (bogrummet är ett rum med maskiner väldigt långt fram på båten). På det andra passet var min grupp i byssan (köket onbord) där vi hade en säkerhet-och hygiengenomgång och sedan ihop med kocken tillagade lunchen. Därefter hade vi en segelbeslagsövning i riggen och sedan var vi fria att lämna båten. Jag ihop med några andra gick då på en ungifär 7km lång springtur med bad i havet som avslut och då var klockan redan 18 som betyder middag.

 

Efter middagen var jag och ett par andra personer ute på en galen cykeltur. Vi hade letat reda på en cykelhyrningsapp som tillät oss att ta en cykel från ett ställe och sedan lämna den på något annat ställe. Väl framme vid en cykelstationen krånglade min mobil som hindrade mig från att bekräfta min identitet med bank ID. Jag fortsatte att försöka i några minuter till men det gick bara inte, som ledde till att jag fick bli skjuts av Matilda. Det låter kanske som att detta endast försämrar cykelturen, men det gjorde den faktiskt väldig mycket roligare.

 

Jag satte mig i metallställningen längst fram på cykeln och från där körde vi. Det var först lite obekvämt men efter att vi la en tröja under mig som en kudde blev det väldigt bekvämt. Vi, eller bättre sagt alla andra och jag satt utan att behöva göra något, cyklade vid havet på de väl utlagda cykelvägarna som finns överallt här på Gran Canaria. Vid nästan alla vägar, som inte är motorvägar, finns det egna fält för cyklister som gör cykel en av de bästa sätten att ta sig fram med på denna ön. Vi cyklade 5km och då var vi framme i en helt annan stadsdel som vi aldrig hade varit i. Vi lämnade cyklarna och gick runt en del i den fina gamla staden. Vi köpte en god glass på ett grymt glasställe som var väldig smakrik och god.

 

Sedan började det redan bli mörkt så vi hyrde cyklar igen, jag hoppade in i den stabila ställningen och vi cyklade tillbaka till nästan bredvid båten där vi lämnade cyklarna och kunde hoppa onbord på Gunilla igen. Det var en lång dag så snart efter att vi var hemma gick jag och la mig i min koj för en god natts sömn.

 

Maximilian Esst
Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se