Öckerö gymnasium

Glitter och glamour

Guppande längs med Gunillas ytterkant vaknade en efter en till av det krispiga vattnet som sköljde
över de nyvakna ansiktena. Vinden fångade lätt tag i håret och fick det att virvlade omkring. Solen
hade just börjat lysa med sin närvaro vid horisontens kant. Morgonstund är guld i mun var ett
faktum. Där bland vågorna spanade vi med nyfikenhet och längtan bort mot paradisön Tobacco Caye.
Den perfekta platsen för att spendera en helt vanlig onsdag i februari på.

Efter att åtta glas slagits startade dagen med gemensamma förberedelser för den omtalade och eftertraktade Gunilla Festivalen som skulle äga rum kvällen till ära. Glitter och glamour prydde alla Gunillas hörn och alla ställde vi oss frågan Vart har allt detta pynt gömts? Vår vanliga väg förvandlades till ett fotoskott, verktygs schappet förvandlades till bar schappet och riggfrådet blev till teknoschappet.

Däremot skulle inte bara kvällen fyllas med glitter och glamour, dagen skulle likaså bli festlig. En efter en slog vi oss ned i vår mobbåt Berit som kryssade fram genom vågorna påväg in mot paradiset som skulle bjuda på vardagslyx. Kokosnötter till drinkar, pommes till frukost, lunch och middag och lektioner med cyklop på var allt framför oss. Altanen utanför Pärs bar var den valda platsen för dagen, som vi redan dagen innan hade kommit överens om var den ultimata platsen på den lilla ön. Altanen prydes fort med solblekta handdukar och badkläder, drickor från baren och cyklop som skulle användas för att spana på det
häpnadsväckande korallreven under ytan. Hängmattorna okuperades fort av oss och kortspel startades samtidigt som tårna dinglade i vattnet som var långt ifrån svalkande. Många knopp gjordes inte under dagen.

Berit tog vakten Midskepps tillbaka till den omförvandlade Gunilla, alla tappade vi hakan när vi klev ombord. Varenda liten vrå ekade av festival. Snabbare än blixten svirade vi om från strandklänningar och badkläder till våra arbetskläder för att skrubba toaletter, moppa golven och polera det sista. Två timmar senare stod vi redo på däck i våra finaste kläder för att hälsa våra gäster från ön välkomna.

Festivalen bjöd på mängder av framträdanden. Klassens band spelade och sjöng som aldrig förr och dolda stjärnor upptäcktes. Ombord bjöds det på en fantastiskt middag från kockarna som åter igen överträffade sig själva. Likaså levererade båtens nya barägare Martin och Amanda med mängder av olika drinkar från den nyöppnade och tillfälliga baren i schappet. Drinkarna Belize Rain, American Dream och Kuba Kris delades ut runt ombord och blev mycket populära. Denna festliga onsdag avslutades med sång och dans som höll på
enda in på småtimmarna.

En helt vanlig onsdag i februari som egentligen liknar allt annat än en helt vanlig onsdag i februari. En onsdag som har fyllts med allt förutom vår vanliga vardag som väntar på oss där hemma. En onsdag som bestått av ändlösa bad, kokosnötter till drinkar och en kväll fylld med glitter och glamour.

Maja Hiller
Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se