Öckerö gymnasium

Göteborg till Lissabon på 12 timmar

Nu är äntligen SJD1619 och NA1619 påmönstrade på T/S Gunilla. Dagen startade utanför Operan i Göteborg klockan 07:15.

Hej på er alla!

Nu är äntligen SJD1619 och NA1619 påmönstrade på T/S Gunilla. Dagen har varit lång. Dagen startade utanför Operan i Göteborg klockan 07:15. Där blev vi mötta av våra kära Samhällsettor (som faktiskt var där före oss) som ville säga adjö till oss.

Med hög musik och allsång i bussen var stämningen på topp hela vägen till Oslo. Väl i Oslo fick vi vänta ca 3 timmar men då passade de flesta på att gå igenom taxfreen. Samhällstvåorna, som har varit ombord i 2 månader, flög till Oslo och vinkade till oss genom glasväggen. Så vi tog deras flygplan till Portugal och de tog vår buss tillbaks till Göteborg.

Ombord på planet serverades vi köttgryta med ris, enligt min mening så var det fungerande mat, men kunde varit bättre.

I Lissabon möttes vi av ett mycket fuktigt och varmt klimat. Så alla förtjänade en go dusch. Vi har inte sett så mycket av staden ännu, men spontant så känns det som en stad med mycket sevärdheter och häftiga broar. Vi möttes även av en gigantisk Volvoreklam skylt, så det känns nästan som hemma.

På Gunilla var middagen redan lagad så det var bara sätta sig ner och äta. Malin, vår förste kock serverade god lasagne tillsammans med lite sallad. Det var nära ett en av våra kära kamrater tog det första badet för denna resan när han skulle bära ombord sin väska, men allt gick bra.

I hytt 4 som jag och 3 kompisar bor i möttes vi av ett personligt brev med en tydlig uppmaning att hålla hytten i samma skick som när vi kom, vilket vi såklart kommer göra.

Många har med sig kamerautrustning så ni kan förvänta er att det kommer flera videos och bilder framöver!

//Simon Fredrin SJDM1619

17/10-16

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se