Öckerö gymnasium

Gött hang i Tampa Bay!

Idag kom vi fram till vår sista hamn, Tampa Bay i USA. Vilken resa vi har gjort och vad mycket vi har lärt oss. Det känns konstigt att resan snart är över, men samtidigt skönt att få komma hem till nära och kära.

Midskepps blev purrade inför sjövakt vid 7, vi steg upp och åt frukost. Efter frukosten så åkte vi in i en kanal, man såg palmer och ståtliga hus. De stereotypiska fördomar man haft om USA visade sig stämma. Allt såg verkligen ut som man hade täkt sig. Efter en lång färd genom kanalen var det dags att lägga till. Vi la’ till utanför en annan båt, ”Victory”, som varit med om världskrig. Båten är nu ett muséum som är väldigt spännande att passera igenom.

Innan lunch var det dags att ställa sig på led för att möta amerikans ”immigration service”. Det kändes som på film, att varje person skulle gå fram och bekräfta sin identitet. Efter ansiktsigenkännandet och lunch var det dags att ställa upp. Ut ur dörren från befälsinredningen kommer vår andrestyrman Leo, med blod i pannan. Han hade slått i huvudet och fått ett jack utan att ha märkt det. Vilken entré, på hans sista uppställning. Han försvann ett tag och kom sedan tillbaka med en turban på huvudet.

Efter blod, svett och tårar fick vi lov att gå i land. Vi strosade runt i stan och kollade runt i mataffärer och butiker. Sedan hoppade vi på en jättemysig gammalmodig spårvagn som tog oss till ”Ybor city”. Där gick de runt vilda tuppar och kycklingar i parker och på gatorna. Staden var väldigt speciell men också mysig på något vis. När vi var klara med att promenera runt satte vi oss i en park och fikade på det vi köpt. Efter det tog vi spårvagnen tillbaka in till centrum.

Sedan mötte vi upp fler av våra vänner och hittade en foodcourt med foodtrucks. Där beställde vi jättegod mat, från olika trucks. Sedan så gick vi och bowlade, det var väldigt roligt och ett jättehärligt häng. Vi bowlade ett bra tag och till slut vann Doris med flest poäng. Efter det gick vi tillbaka till Gunilla huttrande. Här är det väldigt kallt till skillnad från våra andra resmål. Men snart kommer vi hem till Sverige och där är det ännu kallare. Men det hindrar än inte från att längta hem till familjen trots kylan.

Lilja Alm, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se