Öckerö gymnasium

Gott nytt år!

Alla har vi spånat på olika nyårslöften från högt till lågt och vi såg fram emot det nya året som vi ringde in med åtta glas. Året 2018 slutar med flaggan i topp efter en dag fylld av ett lyckat poolparty och en festlig nyårsmiddag.

Alla i midskepp jublade glatt när vår vaktledare Sofia talade om för oss att det skulle bli vår uppgift att sätta upp Gunillas tillfälliga pool på stordäck. Besättningen hade nämligen bestämt att det dagen till ära skulle hållas ett stort poolparty för alla ombord. Vi satte exalterat igång med arbetet men trots att vi jobbade lika effektivt som myror i en myrstack (kanske en aning förvirrade myror) tog det lång tid innan vi kunde färdigställa vårt mästerverk.

När väl den sista tampen var satt och varje däck var på plats runt polen, stod vi förväntansfullt och väntade på att Sofia skulle sätta på vattnet. Vi blev alla chokade när bajsbrunt vatten började forsa ut igenom de små hålen från den gröna dunken. Sofia rusade snabbt tillbaka till brandslangen men innan hon han stänga av vattnet hade vår lilla bassäng fyllts till hälften. Vi skrattade glatt över paniken som hade uppstått och med lättnad fick vi höra att det bara var gammal rost som hade färgat vattnet.

Arbetet med att tömma polen övergick dock snabbt till att föreställa en parodi då vi i slutändan höll på kvävas av skratt. Det började med att en glad tjej i vakten fick order om att krypa under presenningen för att fösa ut allt vatten. Likt en mullvad rörde hon sig under den gröna plasten och alla roade sig glatt åt scenen. När väl den sista droppen av rostvattnet hade runnit ut satte Sofia på vattnet igen, denna gången utan att förvarna oss. Allt försent insåg vi hur trycket i brandslangen ökade och plötsligt befann sig alla under en dusch av svalkande havsvatten. Slangen dansade lekfullt runt i luften ovanför stordäck innan en av oss tog tag om den och riktade den starka strålen ner i polen.

Gapskratt utbröt bland alla i vakten och besättningen stämde snart in dem med. Blöta, stod vi där och såg på medan rent och fräscht vatten strömmade ut ur slangen. Det tog inte långtid innan poolen blev halv full igen. Vi gladdes åt tanken på att vi snart skulle få möjligheten att undkomma solens varma stålar men det ”ritchande” ljudet från presenningen fångade vår uppmärksamhet. Sakta men säkert höll den på att dras sönder under trycket från vattnet. Ytterligare en räddningsaktion inleddes då Sofia än en gång fick rusa till brandslangen för att vrida av vattnet. Det var dock redan försent, en av kanterna hade slitits sönder. Vi lyckades dock (mot alla odds) lösa det på något sätt, denna gången utan något större drama, tack och lov!

Stämningen var hög bland alla som samlats uppe på däck för att vara en del poolpartyt. Det bjöds på mumsiga pi~na colada drinkar som snabbt blev ett minne blott. När vi badade överraskade en av vaktledarna oss med att tömma en hel flaska med diskmedel i poolen. Med mycket plaskande och skratt förvandlades vår lilla pool till en lyxig bubbelbassäng.

Under poolpartyt passade kaptenen på att vrida tillbaka klockan en timme så nu ligger vi typ tre timmar efter tiden där hemma i Sverige.

Nyårsmiddagen tog plats i stora mässen klockan fem och den bestod av klyftpotatis, kött och hemlagad bearnaisesås. Några hade tagit sig tiden att fixa med bordsplacering och vår festkommitté hade anordnat flera utmaningar till alla som skulle utföras någon gång under middagen. Det hölls många tal (de flesta var en del av utmaningarna) och vi skrattade glatt åt det hela. En kille behövde som ett exempel springa ett varv runt ett bord varje gång någon nämnde ordet ”kackerlacka”. En tjej beslutade därför att hålla ett vackert tacktal till alla små kackerlackor som gör våra liv så mycket roligare uppe i byssan, vilket blev många varv för stackarn.

När tolvslaget närmade sig samlades alla upp på stordäck för att invänta det nya året. Jacob, vår dos bländade oss i mörkret med ljuset från en ficklampa när han skulle hålla ett högtidligt tal innan det var dags att slå åtta glas för 12 slaget. Därefter jublade alla högt ”Gott nytt år!”

Vi på båten önskar er alla där hemma ett riktigt gott nytt år!

Skriven av Emma Klingspor

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se