Öckerö gymnasium

Gunilla och de 44 rövarna.

Jag lovar er, ni kan skicka upp vilken elev som helst i riggen och jag som livbojsvakt kommer kunna urskilja vem det är endast genom att kolla på dennes bakdel.

På en sån här segling så är det naturligtvis inte konstigt att vi lär känna varann väldigt bra och min ingress är bara ett exempel.

Vi ser varann gråta, skratta och vara så arga så man tror att skutan kommer sjunka. Till skillnad från andra skolor så ser vi varann nyvakna i pyjamas vid frukostbordet varje morgon, vilket sannerligen är en syn.

Just nu under Atlanten-benet så har vi börjat lära känna varann på djupet, speciellt under nattvakterna. Vi har nämligen börjat ha ”Atlanten-snack”, vilket innebär att alla sätter sig i en ring och sedan väljs en person ut som man frågar frågor till i 1h. Frågorna kan vara allt mellan himmel och jord, det kan vara allt ifrån ”vilken färg är din tandborste?” till ”hur var din uppväxt?”. 1 timme kan låta som mycket tid för en människa men det krävs i alla fall minst 45min för att komma in på djupet, vilket är det vi vill uppnå….. dock tog kanske midskepps det lite långt eftersom hittade vi hela vakten gråtandes 04:00 en morgon uppe på halvdäck när vi skulle byta av dem efter deras 00-04 vakt. Riktigt så djupt skulle jag inte säga att vi i styrbord har kommit än, vi leker mest på våra nattvakter.

En dag som denna, 7 januari, har vi även haft 2 födelsedagsbarn, Frans och Felicia. Enligt vanlig rutin så fick de båda varsin stor marabou under uppställningen och lite (skön)sång. Av mig fick Felicia ett styck oreopaket och av vakten så fick Frans vara huvudpersonen i Atlanten-snacket den natten.

Bortsett ifrån Atlanten-snack och födelsedagar så händer det inte så värst mycket här på Gunnis. Vi har seglat i 7-8 knop i några dagar men nu har vinden mojnat och vi seglar åter igen i ca 5 knop. Det betyder att det inte dröjer länge tills vi behöver sätta igång maskin igen och maskinsegla en bit för att tugga av lite distans.

Det var allt från mig!

Svea Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se