Öckerö gymnasium

Gunilla omringad av militärbåtar

När vi, helt nyvakna, kom ut på däck, såg vi att armébilar var ute och körde på kajen. De gigantiska armébåtarna som lagt till runt lilla Gunilla, stal en del uppmärksamhet från kapten när han skulle prata igenom dagens schema.

Denna söndag började som vanligt med uppställning på stordäck vid åtta. När vi, helt nyvakna, kom ut på däck, så såg vi att armébilar var ute och körde på kajen. De gigantiska armébåtarna som lagt till runt lilla Gunilla, stal en del uppmärksamhet från kapten när han skulle prata igenom dagens schema. Vi lämnade Palma vid tio, vilket var ganska skönt enligt mig.

Min vakt, Babord, fick tyvärr minst lediga dagar i denna hamn och jag hade uppskattat någon extra dag. Trots antalet lediga dagar, hann vi se mycket av Palma och jag tycker det är en väldigt härlig hamn. Centrum var fint och alla stora katedraler var mäktiga att passera.

Det som många av oss här på båten uppskattade lite extra, var att vi fann en affär som sålde svenska matvaror. Så just nu sitter vi i Stora Mässen och häver i oss julmust, saltlakrits och glögg. Just nu ser det ut som att färden mot Gibraltar kommer vara väldigt lugn i stort sätt hela vägen, så vi får se hur mycket segling det blir. Däremot ska det gunga lite mer inatt, när vi har kommit en bit bort från Mallorca.

Det var allt för nu!

Malin Moqvist, Babord


Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se