Öckerö gymnasium

Hallå alla där hemma!

Denna varma dag började, precis som alla andra dagar till sjöss, tidigt för barbord.

Vi purrades vid halv fyra på morgonen och gick på vakt fem i fyra. Eftersom att vinden både mojnat och bytt riktning blev vi tvungna att brassa alla segel. Men snart fick vinden fart igen och vi fick brassa om igen och sätta fler segel. Det var inte en lugn stund eftersom att vinden konstant ändrade sig. Vår topphastighet var ungefär sju knop. När möglet skulle sättas for mängder med mjöl ur det, något vi har den tidigare besättningen samhälls tvåorna att tacka för… Stackarn som skulle avbeslå seglet blev helt vit av mjöl.

När däcket skrubbats rent från mjölet var det fika dags. Det bjöds på macka och varm choklad. Jag tror det var första gången på länge som alla bara satt tysta och njöt av fikat. Chokladen var klart höjdpunkten på vakten!

Nu har vi nått mitten av detta sjöben och det ska bli riktigt härligt att nå Barcelona på tisdag. Det ska bli kul att få turista lite. Choklad och äpplejuice förrådet måste fyllas på!

Större delen av min frivakt spenderade jag idag i sjukhytten och tog hand om min febriga och öroninflammerade sjukling till kompis. Vi har haft picknick och planerat både bröllop och smekmånader.

Snart är det dags för trefika och det har ryktats hela dagen om gofika och kanelbullar. Det kommer nog bli kaos i lilla mässen om ryktet stämmer. Sedan är det dags för vakt igen och denna gång är det min tur att vara rorsman. Ni får alla hålla tummarna för att vi inte hamnar i Italien istället för Barcelona!

Dagens tysta minut gick till sädesärlan Pablo. Han hittades skadad av styrbord under natten och nådde sitt tragiska slut vid fyratiden imorse. Han fick en blöt begravning och det lästes ur Knopbibeln. Han har det nog bättre nu.

Hoppas ni inte saknar oss allt för mycket!

Ha det gött!

Alva Knutsen Rohman - Barbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se