Öckerö gymnasium

Hallå gänget!

En fras som används flitigt här ombord, bland elever så som befäl.

Vi har nu haft chansen att få lära känna Lübeck ”på riktigt” och intrycken som staden ger oss är väldigt positiva. Mysiga kaféer, goda restauranger och fantastiska byggnader, så skulle nog summeringen låta bland de allra flesta här ombord på Gunilla och turister överlag. Ön som är kärnan av staden Lübeck omringas av en kanal som är vältrafikerad av tyskar. Även turister kommer för att få känna in den gamla tyska staden som var en viktig samlingspunkt under ”Hansatiden”. En plats för handelsmän att byta till sig nödvändiga artiklar och en plats för rika att byta till sig förmögenheter.

Lübeck består av gamla byggnader, antagligen äldre än alla er föräldrar som har sina barn här ombord. Men vette tusan om de är äldre än kapten Brenner här på Gunilla, får nog ta reda på det? Som sagt består ön av väldigt mysiga kaféer, mycket goda restauranger. Att äta är en syssla vi tycker om att roa oss med, vi ”små” gormetätare. Vilket vi har kunnat notera i våra små studentplånböcker. Därav talar jag för ALLA att en swish på valfritt belopp (kom igen nu, snåla inte!) mottages gladligen.

Som ni hör trivs vi här och tillvaron i staden minskade inte direkt när vi slog de tyska eleverna i fotboll, vilken kross! Vi var ett tappert lag på 20 elever, blandat mellan killar och tjejer en prestation som är svår slagen men vilket läktarstöd vi hade! En ylande dos och 24 vilda elever.

Dock var ju inte detta den enda sportaktivitet som stod på schemat för klassen. Idag var det dags för vollybollturnering som styrdes upp av vaktledare Adam. Det var fyra lag som kämpade för en ”Gott och blandat” påse men framförallt prestigen att vara bättre än alla andra. De fyra lagen med sex-sju elever i varje var jämna men det var inget sammanträffande att de två lagen i finalen var just dem. Tyvärr så avslutades turneringen på det allra sämsta viset det vill säga mitt lag förlorade. Dock kan jag utan tvekan svära på att den vinnande matchbollen var över linjen. Allt ihop känns bara så riggat så hade vi inte haft en spelande domare så skulle vi utan tvekan vunnit och den ”Gott och blandat” påsen hade varit vår.

Mvh

Jacob Edvardsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se