Öckerö gymnasium

Håll i muggarna 

Genom mina vetenskapliga observationer har jag kommit fram till slutsatsen att ett skepp i sjögång med 15° lutning, är den ideala miljön för arten Marcus Hyacintum även kallat blåmärken att föröka sig i orimligt höga hastigheter.

Man är aldrig heller helt säker på om det faktiskt är blåmärken, smuts från riggen eller både och, och när man duschar känner man sig ibland som världens idiot när man står och försöker skrubba bort blåmärken i flera minuter. Än har man dock inte brutit något eller ramlat över bord så det är ju lugnt ändå.

Dagen började vid 03:28 då vi blev väckta, våran vakt började vid fyra och sedan gjorde vi absolut inget fram tills fikat klockan fem, fortsatte sedan med att göra inget till och med sju. Vid sju började vi att, med en icke existerande entusiasm, torka rost från skotten under relingen. Sen åt vi, gick och la oss, gick upp, åt och sedan ville jag gå och lägga mig igen men var tvungen att faktiskt göra något, så jag pluggade lite. Just idag lutar det inte helt så mycket för att vinden vred och vi var tvungna att bärga alla råsegel, men det går ändå lite sjö och blåmärken verkar ändå trivas rätt bra.

En vanlig dag till sjös brukar inte vara speciellt händelserik för att det är så bekvämt att gå och lägga sig och när man sover händer det sällan mycket. Man brukar alltid hittar någon bra ursäkt till att man bör gå och lägga sig även om man i snitt sover ca tio till elva timmar om dygnet men jag tror starkt på att man alltid kan sova lite till.

Vänliga hälsningar från Atlanten.

Alex S

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se