Öckerö gymnasium

Hällregn

Jag är inte så lätt att purra, tror jag, för jag sover igenom det mesta. Klockan fyra imorse vaknade jag inte förrän jag fick ett nyp i vaden som följdes av ett tyst, hysteriskt fnitter från de tre som purrade. Det var faktiskt lite mysigt och jag vaknade glad.

De upplyste oss om att det regnade ute, och om det gjorde! När vi kom ut på stordäck kändes det på riktigt som att ställa sig i en dusch. Redan efter fem sekunder såg vi alla ut som dränkta katter. Rorgängarens flytväst skulle komma att utlösas senare under natten när det regnade som kraftigast. Trots det älskade jag regnet, kanske framför allt för att mitt välanvända seglarställ inte läckte in, som jag trott att det skulle göra.

Regnet gjorde att idag inte var den bästa dagen att vara rondman, vilket jag var. En rondman går ut på och under däck hela tiden och varje gång måste flytväst, jacka och sele av och på. Innan de två första halvtimmarna gått hade jag ledsnat på regnet. Händerna var helt skrynkliga och jag mådde illa vilket förvärrades varje gång jag var tvungen att koncentrera mig på att få på mig alla kläder. Efter halva vakten fick jag byta till arbetsstyrka i stället och då försvann illamåendet ganska snabbt.

Arbetsstyrkan hade halsat om och lekt lite lekar i regnet. När jag kom upp på däck var det bara trimning av seglen och att snygga till på däck kvar. När det var klart satte vi oss och pratade till dess att solen gick upp och då behövde vi inte skura däck som vi vanligtvis gör, eftersom regnet spolat bort det mesta av smutsen. I stället skurade vi lite snabbt under backen och kort därefter upphörde regnet.

Jag vaknade igen vid lunch för att sen ha lektioner i några timmar. Till fika vid tre fick vi glass. På eftermiddagsvakten slipade vi rost, igen, men det gick ganska fort och vi fick frivakt igen. Så aa, det var najs…

Alma

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se