Öckerö gymnasium

Halva resan!

Klockan slog 00:00 på onsdagen den 18 januari och det var vaktavlösning.

Men det var ingen vanlig traditionell vaktavlösning för det var även dags att börja fira två födelsedagar. Fabian fyllde 17 år och en av vaktledarna, Josef fyllde 29 år. Vi sjöng för dem och Anne-Li gav dem varsin Marabou. Fabian hade önskat kanelbullar till fikat på dagen och koldolmar till middag, det var en succé. Det var tack vare vår fantastiska Anne-Li som hade stått och bakat hela natten, som vi fick ett gott fika som gav oss extra energi inför vakt. Det sjöngs ”Ja må de leva” minst ett par gånger till och det var allmänt en härlig dag.

Solen fortsatte att skina och alla på båten har nu en fin gyllenbrun hudfärg. Många bär även snygga solbrännor som vita kryss på ryggen från selen, randiga fötter av sandaler och den klassiska bondebrännan.

Det har varit lite dåligt med vind och har fått motor-segla emellanåt. Förhoppningsvis kanske det kommer lite mer vind framöver så vi kan komma fram till Grenada i tid. Idag har exakt halva resen gått och det känns som att tiden bara flyger iväg. Men det är ju trots allt halva resan kvar och flera platser och upplevelser som väntar.

Hoppas allt är bra hemma i Sverige och så ses vi om några veckor!

Lina

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se