Öckerö gymnasium

Halvlek

Halvlek, hårda vindar och en in paketerad överraskning fyllde min 2:e november.

Idag hade vi bra med vind i seglen och tack vare att Anton inte riktigt kunde hålla kurs bakom rodret kunde vi uppnå hela 10 knop. Min vakt var relativt lugn, jag var post och blickade för det mesta bara ut över det gungande och levande havet.

När vi löste av nästa vakt lovade Jesper, våran vaktledare att dem skulle få lite regn på sig efter att han läst av radarn. Precis när vi hade kommit in och slagit oss ned i lilla mässen för frukost kom som utlovat, regn. Det var som att vi helt plötsligt befann oss i en storm som alldeles nyss inte existerat. Det var som en smäll emot byssataket när regnet slog ner och smällarna slutade inte när kastruller och diverse köksredskap föll i durk på grund av gungandet. Vi i vakten kollade först på varann och sedan ut ur fönstren för att betrakta våra dyngsura vänner slita i brassarna och var allmänt nöjda med att sitta inne i värmen.

Idag var även halva resan gjord tidsmässigt. Jag tittar tillbaka på vad vi gjort hittills och konstaterar att vi har gjort, sett och lärt oss väldigt mycket under denna tiden och den har bara flyget förbi. På denna ändå korta tid har detta blivit ett hem för oss alla, det känns som att vi nu verkligen landat i allt och har koll på det mesta men troligen långt ifrån allt. Vi har också kommit varandra nära, lärt oss leva med varandra och hur vi alla funkar olika i olika situationer. Det har uppstått få konflikter här ombord måste jag säga med tanke på hur tätt inpå vi lever med varandra. Men det som uppstått verkar ha löst sig fint och stämningen här är på topp.

Innan jag lämnade Götet fick jag ett paket från familjen medföljande tydliga instruktioner om att detta paket skulle öppnas idag när vi nått halvtid och inte en dag tidigare. Jag lyckades faktiskt hålla mig ifrån att öppna det. Eller helt ärligt hade jag nog glömt av paketet men uppenbarligen inte helt för när jag hörde om att vi nu gjort halva resan kom jag och tänka på det. Jag la mig i kojen och började riva av pappret, jag hade ju mina aningar om vad innehållet skulle vara och inte helt förvånad blev jag inte att det var godis. Men någon besvikelse var det inte för visst har man käkat än del godis och inte riktigt förhållt sig till bara lördagar. För det var saltlakrits, en smak som folket här söder ut tyvärr inte verkar uppskatta utan envisas gärna med sina Haribopåsar.

Timoty Jäwert, midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se