Öckerö gymnasium

Halvvägs över Atlanten och vi kunde inte haft det bättre

Vi har nyligen brassat, vilket betyder att det är mörkt en extra timme av vakten men vi har ändå turen att ha soluppgången på vår morgonvakt. Det är helt klart dagens höjdpunkt.

Vädret på resan har varigt perfekt segelväder, soligt men med bra vind. Vi har kunnat segla så mycket detta sjöbenet att vi nästa skulle kunna bärga och sätta alla segel inom 3 minuter i sömnen.

Vi har också gjort massa underhålls arbete som till exempel att knacka rost, måla och lacka. Gunilla är full med rost som vi dag in och dag ut knackar bort bara för att kunna måla om det med fyra lager färg. Första steget är att knacka bort rosten sedan ska fläcken borstas med stålborste och efter det slipas det så att allt är slätt. När första steget är klart måste det nyslipade områden tvättats med metal brite och sedan vaskas av. Allt detta gör vi hängandes i riggen med alla verktyg fästa i selen. Det kan bli krångligt att nå alla ställen i masten men utsikten däruppe ifrån gör det till en ganska trevlig uppgift ändå.

När det kommer till målandet så är det första två lagren röd penngard, vilket det krävs två komponenter för att blanda. Detta blir ofta fel men det gör inte så mycket eftersom det är befälen som blandat den. När det röda har torkat är det dags för ett lager topcoat i en färg som inte är samma färg som området runt omkring. Slutligen ska alla fläckar målas över med ett till lager topcoat som har rätt färg. Detta har alla vakter sysselsatt sig med större delen av dagsvakterna. Hoppas att det snart är klart så vi kan segla in till Horta med en nymålad och fräsch Gunnis.

Xoxo <333

Alicia Olsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se