Öckerö gymnasium

Härligt och harmoniskt, eller?

Idag vaknade jag upp och tänkte att jag inte ville göra någonting annat än att ta på mig en bikini och ta mig till stranden.

Min hyttkompis vaknade upp och tänkte samma tanke och det var precis det vi gjorde. Sagt och gjort stod vi på finkornig sand och blickade ut över vågorna som skvalpade mot strandkanten.

Härligt och harmoniskt tänkte vi, hektiskt och helvetiskt tänkte ödet eller Gud eller vem som nu avgör det. Bland ljudet av vågorna och vinden ville också skrikande ungar och måsar höras. Var det inte busvisslingar från män så var det en vandrande klump av badleksaker som ville ha ens uppmärksamhet. Inte nog med det hördes ringande bjällror som pigor använder för att locka på kor, från höger och vänster. Men istället för att det var en piga i änden på bjällran var det en försäljare av något slag och kanske var tanken att vi var korna.

Trots detta oväsen från det ena och andra lyckades vi båda två somna i den gassande solen. När vi vaknade upp mitt i folkfesten kurrade det i magen som det alltid gör klockan 12 och vi tänkte att det var dags att testa den mexikanska matkulturen. För att tillfredsställa ett begär och få slut på oljudet i magen beställde vi guacamole med nachos och slog två flugor i en smäll. Härligt och harmoniskt blev det tills solen drog oss ut ur restaurangen och la oss på solstolarna i folkfesten och det hektiska helvetet igen.

Summan av summarum är dagarna mycket bra i Mexiko och vi försöker anpassa oss till alla intryck en inte ens kan tänka sig.

Malena

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se