Öckerö gymnasium

Hej!

Idag var det utflyktsdag, väldigt trevligt. Det vi gjorde var att åka buss till ett ställe där vi gick och kollade i grottor. Medan vi väntade på att gå till grottan så såg jag och en kompis hästar som vi gick till, vi frågade ifall vi fick klappa dem och det fick vi. Till och med fick vi test sitta och rida.

Till och med fick vi test sitta och rida. Det var en rolig upplevelse, en mycket trevlig man som ägde hästarna. Sedan var det dags för att gå runt i grottan där hade vi en guide som visade oss runt. Det var häftigt att se och att förstå hur de blivit till av naturen.

Vi tog sedan bussen till en resturang där vi alla skulle få testa på Dominikansk nationalrätt. Deras nationalrätt var någon kyckling i sås med ris, grönsallad och någon bönsås. Det var flera som tyckte det smakade chili con carne men att det var väldigt gott. Vi rekommenderar att testa på lite dominikansk mat om ni åker hit. Bredvid där vi åt mat var det en affär som hade lite olika men det fanns godis och glass så det passade vi på att köpa efter maten.

Därefter maten när vi var mätta och belåtna så åkte vi vidare med bussen till en strand som tanken var att snorkla, bada och sola. Det var väldigt strömt och ekran vågor vilket gjorde att det var lite grumligt, det enda som fanns att se var ålgräs och sand. Inte en jättelyckad snorkling men överlag var det väldigt trevligt och härligt.

Nu sitter vi återigen på bussen påväg hem till båten. Idag så har styrbord hamnvakt så midskepps och babord har frivakt tillsammans. Tanken för kvällen är att försöka hitta något kul och minnesvärt att göra.

 

Dagmar Jörnestrand

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se