Öckerö gymnasium

Hej alla där hemma!

Vi har befunnit oss i Malaga de senaste dagarna. Idag var det styrbords tur att ha vakt, min vakt.

Vi börja direkt med arbete efter vår dagliga uppställning. Vi satte igång med att olja och lacka lite varstans. Det spelade ingen roll hur mycket vi sa till, folk kunde inte undvika att ställa sig på det oljade! Men det blev lugnare när nästan alla förutom styrbord ombord lämnade båten.

Vi hade hyfsat lugna arbeten men man svettades lätt ändå tack vare den spanska värmen. Arbetena blev rätt långtråkiga. Det är nog lätt att förstå att ombord på Gunilla finns det en del långtråkiga stunder och man gör allt för att fördriva tiden. Inte bara nytt och spännande hela tiden. Men det är absolut inget att klaga på. Dessutom tycker jag att vi har alla blivit bra på att fördriva tiden här tillsammans. Konstiga och roliga kommentarer, diskussioner och goa skratt har vi gång på gång under dagen som gör upp för de lite långtråkiga stunderna.

Senare mitt på dagen fick jag en roligare arbetsuppgift. Jag och Alicia fick klättra upp i masten för att fetta läderskydd på seglen. Låter kanske inte så kul men det är världens känsla att sitta där uppe och jobba och ha utsikt över hamnen och stranden. Dessutom fick vi publik medan vi var där. Turister som kom förbi och pekade och tog bilder på oss. Folk var mycket nyfikna på Gunilla helt enkelt. Där uppe satt vi länge i alla fall för det var så härligt.

Vi jobbar på här. Hoppas det är bra hemma i Sverige också!

Deya Boström

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se