Öckerö gymnasium

Hej alla läsare!

Tiden ombord på T/S Gunilla är inte alltid kul. Även om de flesta dagar ombord är väldigt roliga, finns det dagar när man bara vill lämna Gunilla och sätta sig på ett flyg hem till Göteborg. Idag 17 mars var en sådan dag.

Vi ligger just nu till ankars utanför Belize city. Jag blir som vanligt purrad klockan 7 för att äta frukost. Idag ska vi åka iväg på en 2 dagars utflykt och bo på en camping 1h utanför Belize City. Alla elever och de befäl som ska med är förväntansfulla för att äntligen få lämna Gunilla ett tag. Klockan 8 är det som alltid uppställning där hela besättningen samlas. Vi blir informerade om att taxibåten som ska ta oss från Gunilla in till land kommer avgå 9.30 för de som ska på utflykt. De övriga befäl som ska stanna på Gunilla önskar oss en bra utflykt och berättar att det är en av de bästa utflykterna på alla våra tre resor. Som en regnskur från en klar himmel vänds stämningen till att gå från förväntan och lycka till irritation och gråt. Jag och tre andra blir uppkallade till akterdäck efter uppställningen. Där väntar varsin ”skriftlig varning”, jag blir mycket förvånad och kan inte förstå varför jag blir tilldelad denna varning. Men som ni kanske vet finns det en viss hierarki ombord på fartyg vilket gör det svårt att ifrågasätta.

Kort därefter bli ytterligare en person uppkallad. Ingen vet vad som väntar. 5 minuter senare får vi reda på att hen har fått en flygbiljett till Landvetter. Klockan är nu 8.30 och taxibåten ska avgå om en 1h. Det blev 1h fylld av massa känslor. Samtidigt som jag inte kunde förstå varför var jag väldigt ledsen över att hen var tvungen att åka hem. Det var svårt att ta farväl och 1h kändes inte tillräckligt för att hinna med ett vettigt farväl. Hur som helst satt vi i taxibåten klockan 9.30 på väg mot utflykten. Många i klassen grät och de flesta var väldigt nere och på dåligt humör. All förväntan inför utflykten var som bortblåst.

Just under den här dagen var jag väldigt irriterad och ledsen och jag ville inget hellre än att sätta mig på ett flyg hem till Göteborg.

Filip Åkersten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se