Öckerö gymnasium

Hej alla mina fans!

Åh, som ni har längtat efter denna ganska sena blogg!

Söndagen började med att vi stressade på oss finkläderna, och med raska steg gick upp för backen till en av alla kyrkor. Få inte för er något nu, vi går inte på söndagsgudstjänst för att det skulle vara en kristen skola. Vi var påväg dit för att uppleva en äkta gospelgudstjänst. Tänk er oss som en grupp nyfikna, förvuxna dagisbarn, som rusar upp för dendär backen.

Där blev vi varmt välkommnade, och sedan chockade av kylan i kyrkan. Trots att vi blivt varnade, så kunde ingen föreställa sig att det skulle vara kallt. Hade vi haft en bråkdel av den ACn under vår extremt svettiga atlandenresa, så skulle alla varit överlyckliga. Nu kändes den artificiella kylan som allt annat än en lättnad. Jag längtade bara ut i värmen, medan jag hemma i Sverige skulle längta in i värmen. På Grenada har de ACspecialister, medans vi i sverige har värmespecialister. En spännande upptäckt.

Efter ett tag glömde jag bort kylan, helt medryckt av det som pågick där i kyrkan. Tillochmed jag, som spenderat min tidigare tid i kyrkan med att stå utanför och sura, rycktes med i stämmningen och sjöng. Bredvid mig stod en pappa med sin dotter i famnen och gungade i takt. De troende där uttryckte sina kännslor högt, ropade amen när pastorn predikade och klämde i när de sjöng. Jag kom att tänka på svenska gudstjänster; de tysta tårarna och ljusa psalmerna. Allt som var så uttalat här går så outtalat hemma.

Sen lämnade vi kyrkan, med nya intryck och tankar; framförallt med en nyväckt tacksamhet över den tropiska värmen. Frivakten badade i det klara vattnet och vakten knackade rost. Några dagar senare lämnade vi Grenada för nya äventyr, som du kan läsa vidare om här i bloggen.

Liv Leffler

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se