Öckerö gymnasium

Hej alla min fans!

Jag hade hoppats på att få en lite mer intressant dag att skriva om till bloggen. Istället fick jag dagen då jag spenderade fjorton timmar på en hård plast stol för att hålla ögonen på landgången i 30 graders värme.

Dagen började runt klockan halv 8, jag bytte om, borstade tänderna och gick upp på uppstälingen. Idag var det barbords tur att ha hamnvakt och jag skulle arbeta som fartygsvakt tillsammans med Rasmus. Fartygsvakt innebär att man ansvarar över att vakta båten, svara på frågor från föbipasserande och gå rond en gång i timmen för att hålla båtens rutiner. Ibland kan det vara ganska skönt att vara fartygsvakt då man får chilla på en stol och kolla på när arbetstyrkan knegar. Men de mesta av tiden är det bara en lång plågande vänta på att tiden ska gå förbi. En fördel med fartygsvakten är att medans mina roomies kämpade på sig sina ofräsha arbetskläder och trånga sele satt jag i bekväma mjukisbyxor och nytvättad öckeröpike.

Jag och Rasmus satt från 08:00 när frivaktarna prickade i sig för att gå i land till 07:30 då dom återvänder efter en dag i Hamburg. Det vi gjorde under den händelsefulla tiden vi satt där på varsin plaststol var att ibland tvätta kläder, hämta vatten till den svettande arbetsstyrkan eller bara kollade till hur backisarna hade det. Det enda vi kunde göra för att lättna stämmningen var hitta på nya samtalsämnen att snacka om eller locka till oss en i arbetsstyrkan att snacka med.

Lite efter lunch fick jag ett medelande av en släkting som jag aldrig träffat och bor i Lubeck nära där T/S Gunilla ligger. Släktingen heter Ing-britt och frågade om hon och hennes man kunde komma till båten för att träffa mig, tio minuter senare kommer dom cyklandes till kajen. Det kändes lite konstigt att träffa några random personer på det sättet men annars var det väldigt trevligt att träffa dom.

Äntligen efter att arbetsstyrkan hade slutat och jag och Rasmus hade snart fått slut på samtalsämnen började några av klasskamraterna komma tillbaka. Alla lika glada och händerna fulla med shoppingpåsar. Klockan var halv åtta och jag blev äntligen avbytt och kunde lämna den hårda stolen. Resten av dagen har jag inte så mycket att berätta om, efter att jag har lite gött snack i lilla mässen ska jag gå och lägga mig tidigt för att sen gå upp 05:30 för att fortsätta sitta på min plaststol tills nästa vakt går på klockan 08:00.

MVH Hedvig Bonde

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se