Öckerö gymnasium

Hej bloggen. 

Idag är vi äntligen framme i Belize, midskäpps (min vakt) och babord har haft frivakt. Belize är en speciell hamn för oss Öckeröelever då båten aldrig ligger till kaj, utan istället ligger vi ankrade en bit utanför land och blir körda där emellan med taxibåt. 

Belice City är överlag en mycket trevlig stad. Det finns enligt NE mycket kriminalitet men det är inget vi märkt av idag. Vi pratade med några lokals om just kriminalitet och de förklarade att nästan all kriminalitet sker i speciella områden, det är till exempel sällan turister blir rånade så länge de håller sig till rätt områden. 

Om man ska jämföra med tidigare hamnar hur billigt det är i Belize är det som natt och dag. En Belizisk dollar är ungefär värd fyra svenska riksdaler, och en glass här kostar runt 1 belizisk dollar, alltså fyra svenska riksdaler. Men de låga priserna kan också lura dig, när det mesta är så billigt blir man lätt blind och missar att vissa importerade saker kan kosta skjortan. 

En annan bra sak alla elever såg fram emot med att komma fram var wifi. Detta sjöben krånglade mångas internet som det lätt kan göra på en båt, där ibland mitt. Det har gjort att vi inte kunnat hålla kontakt med våra nära och kära där hemma, men det gjorde inget eftersom att det idag var extra kul när vi äntligen fick prata med dem.

Denna resa har vi varit mycket bortskämda med god mat ombord, det har nästa kännts onödigt att gå ut och äta i hamn när vi får sådan fantastisk mat på hemmaplan Gunilla. Men eftersom att Gunilla ligger ankrad har vi inte längre möjlighet att äta lunch ombord, och det kanske var tur, för alla elever som haft frivakt idag är överens om att maten i Belize var utsökt. 

//Dani

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se