Öckerö gymnasium

Hej hej!

Idag spenderade vi vår första och enda hela hamndag på kanarieön El Hierro. Även om ön till synes verkade aningen torr och tråkig från hamnen visade det sig att den hade naturupplevelser att erbjuda.

Jag och ett mindre sällskap av vänner tog oss via taxi till en annan del av ön där vi kunde bada i grottor och naturligt formade pooler av lava (som svalnat). Vädret har varit mycket behagligt under dagen här och vattentemperaturen var minst sagt angenäm. Vi noterade också några krabbor som nästan likt insekter klättrade på klipporna ovanför vattenlinjen vid vår badplats, något för den biologiintresserade. Runt halv två beslöt vi oss för att åka tillbaka mot hamnen där vi efter en ett par timmar lång siesta beslöt oss för att det var läge för en löptur. Vi tog med oss vår utbildningsledare och gav oss iväg på en tre kilometer lång joggning som avslutades med ännu ett bad tvärs över hamnen från kajplatsen.

Exakt vad som fascinerade den tidigare DOS som rekommenderade oss en vistelse här är ännu något främmande, men kanske något som morgondagens utflykt ger lite mer klarhet i. Trots allt har ju ön hittills varit en positiv överraskning i naturupplevelser, även om invånarna utöver de två taxichaufförer vi träffat under dagen inte riktigt verkar uppgå till de elva tusen som en källa påstod bodde här.

I övrigt ska vi imorgon kväll dra oss vidare mot den troligtvis mer befolkade ön La Palma, som kanske har fler mänskliga interaktioner att bjuda på och förhoppningsvis ett lika skönt väder.

Rasmus Frennfelt, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se