Öckerö gymnasium

Hejsan hoppsan kära vänner, Simon från styrbord vaktlag här!

Idag är den andra dagen på vårt sjöben på väg till Barcelona. Dagen fick en trög start för oss i styrbords vakt, vi blev purrade 07:00, steg upp till vår vanliga frukost av havregrynsgröt och mackor i lilla mässen. Sedan var det dags för uppställning på poppen, 5 minuter tidigare än vanligt på grund av gårdagens tabbe.

Vakten i sig var händelselös förutom några delfiner som dök upp på babord sida för att liva upp den stilla stämningen. Vädret kan man dock ej klaga på, vågorna snittar på 6cm och morgonen var vindstilla, men det betyder också att vi inte får någon segling...

Efter detta så övade vi på ett man överbord-scenario, vid första försöket så krånglade gummibåtens utombordare men efter en snabb reparation så var andra försöket lyckat.

Innan vår vakt så samlades vi några polare på byssataket och frossade på fikat som låg undangömt i våra hytter, sockerkicken och skrattanfallen som följde ledde kanske inte så konstigt till en tillsägelse från det arbetande vaktlaget. Vi lyckades hålla ljudnivån nere i max 30 sekunder.

Sedan hände något mycket märkligt, jag var inte med personligen men här är händelseförloppet så som jag hörde det från mina kamrater.

En gummibåt med 11 personer i sig närmade sig Gunilla och hälsade på styrman, det visade sig att de var flyktingar. De följde efter oss, ropade på något språk vi inte förstod och vinkade till oss. Senare på min vakt som utkik såg jag en helikopter som letade runt efter dem, men jag kunde inte riktigt fatta att det var på riktigt. Vad som hände med dem efter är lite otydligt, jag har hört både att de tog sig in till land, men också att de blev upplockade av helikoptern. Hoppas hur som helst att de får turen med sig i framtiden.

Min vakt var inte särskilt händelserik, medans mina kamrater städade inredningen höll jag utkik framme på backen. Det var dock väldigt mysigt när jag fick besök från en delfin som lekte i marelden under den stjärnklara himmelen.

Varma hälsningar från Spaniens Sydostspets.

Simon Hermansson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se