Öckerö gymnasium

Hej Sverige!

Senaste dygnet har varit ett lugnt ett. Igår på morgonen ankrade vi med Gunilla en bra bit utanför Tampas kust.

I natt har det alltså inte varit några nattvakter, utan endast fyra ankarvakter från vardera vakt. De som drog mest nytta av denna ankringen var Styrbords vakt som fick chansen att sova mellan 20.00 till 16.00 utan purrning. Tyvärr (!!!!) så fyller Nadja 19 år idag vilket gjorde att vi fick gå upp tidigare för att fira henne med frukost på sängen. Grattis, Grattis! Detta blev en bra start på det fartfyllda nästkommande dygnet.

Dagen fortsätter med hamnpresentation för SAM1417s allra sista studiehamn. Vi alla är supertaggade och har höga förväntningar på skolbesöken, NHL-matchen och på de amerikanska hamburgarna. Framför allt på att få umgås med våra amerikanska värdar. Detta har för mig varit något som jag har sett fram mycket emot sedan jag började på skolan och nu är tiden kommen!

Ombord har vi även en festkommitté som fixar underhållning under resan och idag lade dem många timmar på att förbereda vår andra piratfest på Gunilla. Under vår första seglats hade vi en när vi ankrade utanför Grenada och nu utanför Tampa. Under kvällen tävlade vi i femkamp där bland annat dragkamp, frågesport och sketch-tävling genomfördes. Vinnarna blev midskepps vakt.

Nu börjar resan lida mot sitt slut och alla är taggade på att komma hem. Det känns både bra och dåligt att detta är sista tiden ombord. Många av oss är överens om att resan hittills har varit fantastisk men att vi känner oss någorlunda klara här, och är redo för att gå vidare. När vi kommer hem väntar bara roliga saker, såsom bal, nedräkningsfest, student, men framför allt våra två klasskamrater som väntar på oss hemma. Jag antar att även det bidrar till den generella hemlängtan ombord….

// Calle

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se