Öckerö gymnasium

Heldag i mysiga Cherbourg!

Oj, vilken bra dag jag har haft idag! Jag har verkligen bara gjort det jag velat, vilket har varit skönt att få göra för en gångs skull (för det är så synd om oss här borta i Frankrike!). Det har varit mycket mat, lite shopping och ett riktigt härligt sällskap!

Dagen började vid nio när jag och (återigen) min fina väninna Ellen gick ut på jakt efter ett mysigt café. Vi hade en dröm om att få sitta på ett riktigt franskt café och dricka var sin fransk kaffe och få en riktig fransk känsla inombords. Det var en succé, när vi väl hittade ett cafe där det var möjligt för oss att förstå menyn. Skulle vilja rekommendera vem som helst att bara slå sig ner och ta in rummet. Kaffet var supergott, och den vackra klassiska musiken i bakgrunden gjorde bara stämningen ännu bättre. Helt klart en lyckad upplevelse!

Dagen fortsatte med lite fönstershopping fram tills lunch. Vi mötte upp våra underbara vänner Mira och Agnes för att få i oss lite mat tillsammans. Vi letade runt ett tag, och hittade dos-Brita och vår före detta mentor Malin på en restaurang med var sin läcker måltid. Efter lite tid vid menyn (som somliga av er kanske sett på @instagunilla) lyckades vi komma fram till vad vi ville ha. Croque monsieur. Vi gick därifrån väldigt mätta och belåtna!

Med ett bra humör efter lunchen tog vi oss bort mot en väldigt fräsch och fin second hand-butik. Vi alla hittade var sitt fynd förutom stackars Mira.

Efter en plugg-paus på båten skulle vi ha middag. Det var här dagen hade en liten dipp, så att säga. Jag hade varit sugen på en riktigt god moules frites sedan ett tag tillbaka, och tänkte att det var en perfekt sak att äta när vi var i Frankrike. Vi hittade ett ställe som inte hade så jättedyr mat, och slog oss ned. Jag och Agnes hade kommit fram till att vi skulle dela på en moules frites, eftersom det ändå var ett helt kilo, samt att det blev billigare. Vi fick in var sin kastrull, kollade ner i dem, och vad såg vi? Vi hade bara fått ganska torra, små musslor som stank, och ingen vitvinssoppa. Jag försöker lite snällt fråga en servitris om det är meningen att det inte ska vara någon soppa i botten, vilket det ”tydligen” inte ska vara? Vi låtsas som ingenting, även fast det tänds en låga inom oss. VEM vill ha moules frites UTAN soppa? Det var inte ens goda musslor liksom? Vår cola var även svindyr. Vi går (jätte)besvikna därifrån. Det hjälpte inte att någon på bordet bredvid oss seriöst fick soppa till sina musslor. Kände mig bedragen. Pommes frites:en var iallafall goda.

Dagen avslutades med film-mys, phantom of the opera, innan vi gick och la oss. Trots besvikelsen med middagen så var det en riktigt lyckad dag.

Julia (Jullstar) Hagberg, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se