Öckerö gymnasium

Hipp Hipp Hurra!

Idag är det Martin och Camillas födelsedag! Vår fågel? Rykte om saltvattendusch? Väldigt lite vind och väldigt mycket sol. Oooooch ACn är paj igen…

ElevMartin och BefälsCami fyller år. Martin tog fel på sin födelsedag så igår fick vi Äpplepaj som jag och Ludwig Andhin bakat…, och magiska köttbitar till middag. Jag har ingen aning vad som väntar idag men jag hörde något om Sushi!

Med alla segel hissade förutom mesanen så gör vi galna 10,5 knop i skrivande stund!

I övrigt är dagen ganska normal; ingen båt i sikte på hela dagen, vår kohäger (fågel) har dött och vi har ingen vind men vi ligger rätt i tid. Därför känns det halvdassigt att skriva om bara denna dagen så här kommer lite av mina tankar här på båten än så länge. När jag kom hit så förväntade jag mig att man hissade seglen och chilla efter det, som vanlig segling. Jag trodde inte heller att vi behövde vara massa personer för att brassa om. Båten är helt enkelt jobbigare än jag trodde, men annars hade det inte varit kul antar jag. Sjösjuk har jag inte blivit och att sitta i masten och chilla är fortfarande asball! DOS Jonta är bra mycket mer relaxed än vad jag förväntade mig, vilket är positivt. Samma med alla andra befäl! Det enda som stör mig nu är väl att jag kanske bara får en heldag ledigt i Bermuda. Det är stoppet som jag var mest taggad för. Men jag kanske rymmer :D

Mördarleken är i full gång och Häggan blev mördad först! Ytterligare 8 personer har dött på en dag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om denna dag men det viktiga är väl att ni där hemma vet att jag har det dynggött! Hoppas ni har det lite kallare än oss!

Ifall du läser detta, saknar jag dig och hoppas vi ses i sommar. Ifall du läser detta så är du säkert ball!

Ciao från Mark

Update 00:08

Har precis gått av vakt och vi har snittat minst 9 knop denna kvällsvakt! Bra laganda i vakten idag och spännande att ta ner Röjeln i hård vind, bra lut och blixtar från alla håll och kanter. Det blev en jättebra dag idag ändå. Eftersom vi ställer om klockan inatt så måste jag lägga mig nu då Styrbordsvakten får mindre sömn. Så ha de gött!

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se