Öckerö gymnasium

Hoppande delfiner

Vi i babords vakt vaknade upp klockan halv 4 på morgonen för att gå på vakt. Förutom att det var pannkakor till fika det en ganska lugnt vakt där det enda vi egentligen gjorde var att beslå storen och lära oss lite om väder från styrmannen. Efter azorerna bytte vi vakt och vi håller fortfarande på att vänja oss till de nya tiderna.

4-8 är en bra tid men man sover väldigt mycket. Det känns som om allt jag gör är att sova, plugga och ha vakt. Lektionen var ovanligt bra. Vi har bytt lärare här på båten och Kiki har tagit över som DOS. Under Kikis första lektion fick vi lära oss om de olika hamnarnas historia. Det var väldigt intressant och man fick en större förståelse för vad vi sett när vi var där.

Det känns som om dagarna har börjat gå fortare till sjöss. Det märks att vi börjar närma oss slutet av resan och man börjar vänja sig vid sjölivet. Rutinerna känns trygga och en sak en av vaktledarna sa visar sig allt mer sant. Jag hade frågat hur långt det var kvar på resan och han svarade att han inte visste och att det inte heller spelade någon roll, en av de bekväma sakerna till sjöss är att man inte behöver bry sig om sånt. Man behöver inte planera vad man ska göra med sin dag, man behöver inte ens bestämma när man ska äta, sova eller vakna. Man bara följer schemat och gör vad som ska göras. Det känns både lärorikt och lugnande. Om man slutar strida emot rutinerna och istället bara följer dem utan att tänka för mycket blir de till en början jobbiga rutinerna något man inte ens tänker på. Nu är vi på det sista långa sjöbenet innan den korta sexdagars som återstår mellan England och Sverige och det känns lite dubbelt. Vid det här laget har många av oss börjat längta hem medans man samtidigt aldrig vill att resan ska ta slut. Men när man ser en hoppande delfin eller en enorm valfena så glömmer man allt annat och förundras av vilken fantastisk resa vi gör.

Olle Gren, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se