Öckerö gymnasium

Ingen fart men ingen brådska

Dag två till sjöss och vi alla börjar komma in i rutinerna till sjöss.

Första natten var präglad av sjösjuka och trötthet i midskeppsvakten. Vi gick för motor i motsjö vilket skapade en mycket obekväm rullning på båten.

I natt började vi sätta segel istället och för tillfället har vi fullt ställ uppe och har nått en helt fantastisk toppfart på 1,9 knop. Detta har också lugnat ner gungningen vilket ingen klagar på. Dessutom får vi inte komma till Kuba förens om en vecka och farten vi behöver hålla är omkring 1,5 knop så vi kommer fram i tid med råge. En annan fördel med det lugna vädret förutom den minimala gungningen är att vi ska ha ett badstopp i eftermiddag vilket är mycket uppskattat av alla, särskilt när vattnet är mer än 24 grader varmt och närmare 30 i luften.

På grund av den korta sträckan till Havana har vi mycket tid att bli av med till sjöss. Vi får nämligen inte komma fram tidigare än vi ska så i natt ska vi lägga oss till ankars utanför Key West. Jag tror trots den relativt korta tid vi har varit till sjöss att detta är en behövlig paus för oss då händerna redan värker efter tamparna och nagelbanden knappt existerar längre efter beslagningar.

Andreas Brandt Midskeppsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se