Öckerö gymnasium

Instagram på hög nivå

Babords rondman som förväntade sig att behöva skaka om personerna i hytten som milkshakes blev väldigt förvånad när de hoppade upp ur sängarna. Idag var det dags för utflykt till Roque de los Muchachos! 

Efter frukosten så packades matsäck och vatten för fullt. Även om det var varmt i La Palmas hamn där Gunilla låg så skulle vi upp på 2400 m höjd där det enligt vår DOS borde vara 17 grader kallare. När vi kontrollerat att alla var med på bussen genom att ropa upp våra skeppsnummer så började bussen åka. På vägen upp mot toppen så stannade vi flera gånger vid coola fotoplatser. Ibland så kunde sidan av vägen slutta 90° rakt ner flera hundrameter. När vi närmade oss toppen så började vi att se vita igloos. Det visade sig ganska snabbt att de vita igloosarna var observatorier eftersom igloos antagligen hade smält i värmen. Bussen stannade på 2400 m höjd och när vi kom ut så kändes det så fort vi började gå att luften var tunnare där uppe.

Efter många bilder på instagram med den fantastiska utsikten som bakgrund så var det dagsatt ta sig tillbaka till bussen. Jag och några andra hade gått ner en bit så vi behövde kämpa oss upp för en monsterbacke för att ta oss tillbaka. Och den tunna luften var inte till hjälp. När alla satt i bussen så gick vi igenom en rutin som vi blivit ganska vana vid. Inräkningen. Väl hemma vid Gunilla så fick de glada Midskepparna går på vakt. Deras vakt som annars skulle ha varat i en hel dag blev bara halva dagen. Vakten var också väldigt lugn och de kunde gå och lägga sig med många instagram likes och utan att vara helt slut i kroppen.

NAS 2022 Anton Larsjö

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se