Öckerö gymnasium

Inte som planerat

En dag till sjöss är inte så lång tid, ändå blir det inte alltid som man planerat. Vi börjar dagen med den vanliga tråkiga frukostmackan med bleka paprikabitar på. Snart är vi framme i Portsmouth.

Efter både Lübeck och Cherbourg är vi alla taggade på att komma till en ny hamn då det inte var de mest fartfyllda hamnarna vi besökt. De var båda gammaldags och ganska tråkiga då det inte fanns så mycket att göra för ungdomar i vår ålder förutom att shoppa och kolla på olika muséer. Dessutom är pengar inte något vi har oändligt utav så idéerna tog slut ganska snabbt.

Planen var att åka över från Cherbourg till Portsmouth på en dag. Inte det svåraste vi gjort, det klarar vi av. Mycket riktigt klarade vi av det, men vi hamnade i fel hamn. Av någon anledning fick vi inte lägga till vid den hamnen vi egentligen skulle och hamna istället vid en industrihamn. Här är det en extremt ful och tråkig arbetsmiljö och inte alls som vi förväntat oss. Varje gång vi vill gå från båten måste vi gå tillsammans med gula reflexvästar och arbetshjälmar, som om vi vore ett dagisgäng på skogstur. ”Ska vi gå två & två och hålla hand också” tänkte jag lite ironiskt.

Efter den här dagen tänkte jag att allt blir inte alltid som planerat men det är viktigt att se det positiva i situationen ändå. Nu hoppas jag att den här hamnen blir roligare när vi får komma till vår riktiga kajplats och upptäcka staden utan gula reflexvästar och hjälmar.

Elias, midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se