Öckerö gymnasium

Inte som vi tänkt oss

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.

 Hela dagen igår hade jag och William knåpat på ett nattvaktsschema för styrbord så det skulle bli så rättvist som möjligt. Eftersom vi lämnade Belize City imorse behövde vi bara sätta ihop ett schema fram till sex på morgonen då lotsen skulle komma klockan sju. Efter mycket räknande och klurande fick vi ihop det så att det blev någorlunda rättvist. Vi lottade även ut tre som skulle gå på vakt klockan sex till klockan åtta för att stuva kätting och styra Gunilla ut från Belize City. Roligt nog blev det både jag och William.

Men som sagt, allt blir inte alltid enligt planen… Vid tre-tiden på natten ropade lotsen på Gunilla och sa att de skulle komma klockan fyra istället för sju. Styrmannen Jesper purrades och planen var ändrad. Man kan aldrig riktigt lita på planer här på Gunilla, de kan ändras på en sekund. Det som var positivt med det hela var att vi var påväg mot Tobacco Caye lite tidigare.

Tobacco Caye, en liten ö med den absolut vackraste miljön. Palmer med kokosnötter och ljus sand täckte ön. Den otroligt harmoniska stämningen som var på ön gjorde mig alldeles lugn. Vi som hade frivakt fick möjligheten att vara på ön under dagen och jag tror att jag drack vattnet ur minst tre kokosnötter, sött, friskt och supergott! Jag trodde att öar som denna bara fanns på film men tydligen existerar dem faktiskt. Att jag skulle få besöka ett ställe som detta trodde jag aldrig, jag kan inte förstå att detta är min skola??

Många säger att gymnasietiden är den absolut bästa tiden i livet, nu förstår jag varför.

Selma

 

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se