Öckerö gymnasium

Jag har varit vid en vulkan och det har inte ni =)

Hej på er alla landkrabbor där hemma. Hur är det? Jag hoppas att ni har det bra. Det kan jag garantera er att vi har.

Idag åkte vi med en minibus från palmer och stränder till magnifika Canariska tallar. Det var som en tagning från en film. Man såg solen bryta mellan träna för att väcka de som tog sig en tupplur. När vi stannade runt 1000 meter för att kolla på utsikten såg man hela Santa Cruz plus mycket mer. Efter skogen kom det en massa sand med små bollar av små träd. Om man tittade noga kunde man se de små ödlor spåren i den gyllene marken. Sanden glittrade som guld när solens strålar träffade den.

När vi kom högre upp blev naturen som en målning. Sanden ändrade färg som en vattenmålning gör. Den gick från orange till lila och sedan till andra underbara färger. Tittade vi ut från fönstret från bussen kunde man se kropparna av tre vulkaner, som vilar den eviga vilan. När vi började närma oss vår slutdestination kom vi närmare början på Spaniens högsta berg. Teide som är en aktiv vulkan visade upp sina praktiga 3178 metrar med stor stolthet. När vi beskådade vulkanen uppdelade molnen vulkanen i två delar. Kollade vi på den första delen såg man långa och djupa stigar som gammal lava hade lämnat efter sig, när de smög sig ner från toppen. När vi tittade mot toppen såg man vit snö som väntade på att bli fotad.

Bergen som vilade under vulkanen där vi fick utforska i en timma skiftade i en hög av olika färger. Det var lite som att bergen ville härma Grand Canyon, både mede hur de såg ut och utsikten man kunde se. Om man tittade noga på ett av klippblocken kunde man se konturen av en björn. Nu tänker ni säkert ”såg ni en björn?”, svaret på den frågan är nej. Vi såg dock ett klippblock som ville se ut som en björn.

När det hade gått en timma var det dags att ta sig ner från höjderna ner till marken igen. Vi tog samma väg ner som upp. Vägen gick precis vid kanten av berget så molnen låg som en slöja som ville dölja det vackra nere på marken. Tillslut kom vi tillbaka till den underbara skogen. Men istället för att väcka de som vilade var det väldigt nedsövande att titta ut genom fönstret.

När man vaknade fick man ny energi när man såg sitt tillfälliga hem. Så efter ett snabbt ombytte drog vi till närmaste strand. Stranden låg omkring 15 km från hamnen med buss. Så det var ingen färdsträcka att klaga över när man stranden. Stranden var jättefin med ljusblått vatten som omslöt en som en varm kram. Solen torkade oss sedan med sina vänliga strålar. Tyvärr stannade vi inte så länge, batterierna började ladda ut och man längtade hem.

Trots man inte fick mycket sömn natten innan och hemlängtan satte sina klor i en. Så blev dagen ett minne som man inte kommer att glömma så lätt.

Hej då på er alla för ett tag, kommer tillbaka den 21 jan fast då blir det på engelska.

Ha det gött, hej!!

Alice J

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se