Öckerö gymnasium

Jag kommer inte på någon rubrik

Idag kom vi till Portsmouth.

Himlen är hög här, duggregn och klar luft. Alla tyckte att Portsmouth var rätt fult, men jag tyckte om det. Kanske spelar platsen ingen roll när man får gå av båten, vara med sina vänner. Det är inte mycket mer än så. Vi ramlar in och ut i one pound stores, kyrkor och mataffärer. Vi hittar ett cafe på tågstationen, det är åska i luften. Golvet vibrerar under oss. Jag tänker att tågens muller är åska, vill att det ska vara så. Vi sitter länge där och spelar kort, dricker kaffe. Som jag längtat efter riktigt kaffe.

Ombord tillhör tiden någon annan, något annat. Den är komprimerad och rytmisk. Vakt, sömn, frivakt, sömn. I land är tiden vidsträckt, vi går längs öppna gator. Jag skulle beskriva det för er om jag inte var såhimla trött. Sjömännen i kyrkan, solnedgången över hamnen, dialekten, den vackra ödsligheten. På en upplyst fotbollsplan spelar två lag för tomma läktare.

Vi går inte ombord innan vi måste. Att vara i hamn är att landa, att ta hand om varandra är att landa. Resten är nåt annat. Det känns som fartvind viner omkring mig, fyller mina vener. Nu vet jag inte mer. Nån annan vet väl imorgon, läs vidare då.

Godnatt!

Liv, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se