Öckerö gymnasium

Jul på Gunnis

Idag firar vi julafton här på Gunilla och vi har haft en helt underbar dag.

Dagen började vid frukostbordet som var smarrigare än vanligt med både gröt och nybakat bröd i mängder. Efter en stabil frukost var det dags för uppställning där det informerades om dagens schema och vad respektive vakt lag hade för uppgifter som skulle utföras innan lunch.

Idag var det midskepps som hade vakt dag och vad som skulle göras var till största del underhållsarbete av Gunilla samt en hel del städning under däck. Resterande vakt lag, babord och styrbord, hade frivakt och hjälpte därför till med inhandling av mat och hann även med att gå en sväng på stan.

Fram till lunch städade vi och kämpade hårt för att bli klara i tid med alla sysslor så att vi efter lunch skulle få vår efterlängtade fritid. Eftersom julen stod i centrum idag var vi såklart tvungna att bidra med lite julstämning, detta gjorde vi genom att i varje vakt lag knåpa ihop två sketcher ur Disney’s julkalender. När jullunchen var över var alltså sanningens ögonblick inne och det var dags för allas uppträdanden att sätta igång… Jag kan helt ärligt säga att med hjälp av lite improvisation och en hel del bjudning på oss själva lyckades vi åstadkomma riktigt roliga sketcher som fyllde stora mässen med massor av skratt och glädjerop. Efter vårt eget improviserande kollade vi även på kalle anka klockan tre. Det är väll ändå ett måste för en komplett julafton?

Ännu en höjdpunkt på dagen var julklappsutdelningen som ägde rum efter julkalendern. Allas klappar var jättefina eller helt enkelt bara väldigt behövliga, det gavs bort mängder med godis, USB-minnen och roliga koppar… vad kan man mer önska sig liksom?

Middagen var nog det som uppskattades mest av allt på hela dagen. Det bjöds på all möjlig god julmat som gav pricken över i;t på denna helt fantastiska dag och verkligen bidrog till att julstämningen här på båten var på topp.

Vi har haft en jättebra dag med mycket skratt och trevligt umgänge. Om det inte vore för att vi saknar er där hemma så skulle nog de flesta kunna hålla med om att mysigare julafton än så här får man leta efter.

Hoppas att alla ni där hemma har haft en lika underbar julafton som oss här nere på de varmare bräddgraderna och att ni inte saknar oss alldeles för mycket. Imorgon bär det av mot Kap Verde och ännu ett sjöben, vi hoppas på mindre sjösjuka och bättre väder men i och för sig… vi kanske inte borde klaga.

Karin Böckmann SAB1619

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se