Öckerö gymnasium

Kändis i Safi

Nu börjar vår första resa lida mot sitt slut och om bara några dagar är det dags för hemfärd, det är endast avslutningsmiddagen och storstädningen kvar. Safi har hittills varit en trevlig och intressant hamn, med många trevliga människor och fina smågator. Snart är vi hemma i Sverige och det ska bli kul, men samtidigt lite tråkigt att lämna Gunilla.

Idag har det varit en ganska lugn dag, det var vår sista vanliga dag, för imorgon drar vi igång med specialschemat! De kommande dagarna väntar avslutningsmiddagen och storstädningen innan vi tidigt på torsdag morgon åker hem till kalla Sverige, något som vissa ser fram emot medan några skulle kunna tänka sig att stanna på Gunilla ett tag till.

Vädret har varit väldigt bra idag, det har varit soligt och över 20 grader. De flesta gick i land för att gå runt och kolla på den vackra keramiken och för att ta en fika vid internetcaféet Sofia Ice. Ute på stan är det lite som att man är en kändis, alla vet att man är från Sverige och Gunilla, vissa kan till och med några svenska ord som t.ex. ”Godmorgon” och många vill ta bilder med en.

Safi har varit en bra hamn, så annorlunda jämfört med dem andra spanska hamnarna. Det är både kul och intressant att få ta del utav en annan kultur och andra traditioner. Keramiken och tygerna gör Safi till en färgglad stad och alla man pratar med är trevliga och vill veta mer om Sverige.

Slutligen så hoppas jag att våra sista dagar här i Safi kommer fortsätta vara lika bra, så ses vi snart hemma i Sverige!

Emilia, Styrbord vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se