Öckerö gymnasium

Kan innehålla spår av socker

05 januari 2020 Idag var en söndag vilket betyder att allt är lite mer avslappnat på båten. Det är vår lediga dag, lediga från lektioner alltså, inte från vakter. Det betyder att vi har fyra extra timmar där vi kan göra vad vi vill. Jag visste exakt vad jag skulle göra med denna nyfunna frihet, ingenting.

Min plan gick ganska bra. Inga läxor blev gjorda, jag hann kolla på ett avsnitt av en serie och resten av tiden satt jag och ritade av en kompis (Rebecca) när hon spelade gitarr.

Tyvärr var vår fritid inte helt och hållet fri. Varje söndag har vi en säkerhetsövning, denna veckan var det man över bord. Det gick ganska snabbt. Jag trodde att vi faktiskt skulle få hoppa överbord men vinden hade plockat upp i fart så det passande inte med ett badstopp. Det var ändå helt okej eftersom vår kapten har pusslat ihop en pool på däck som jag och min rumskamrat testade igår. Vi tog ett kvällsdopp, det var lite kyligt men jag måste säga att det ändå kändes riktigt lyxigt att kunna chilla där när alla andra sprang runt på vakt.

En till händelse var stormötet vilket också sker varje vecka. Mycket togs upp på mötet denna gången, mestadels av befäl. Det finns några mat, eller rättare godistjuvar på båten! Sötsaker och bröd har försvunnit från byssan, och inte i små mängder. Detta är ju inte särskilt bra eftersom vi är mitt ute på atlanten och det inte finns mycket mer att äta här än sjögräs och flygfisk. När sötsakerna tar slut, då skulle jag tro att Flugornas Herre är det ända möjliga slutet. Godistjuven är faktiskt något vi har märkt av i vår hytt också. Om du har läst min rumskamrat Siggans blogg så vet du om att vi har lite av ett demon tema i vår hytt. När tragedi slog och min hyttkamrat Linns tidigare fulla lösgodispåse var helt tom misstänkte vi att vi hade dragit till oss en demon med ett riktigt sötsug. Eller kanske att någon av våra egna demoner hade slukat Linns godis som den glutenintoleranta pescetarianen Sigrids demon som går upp mitt i natten och äter kött och bröd. Men snart märkte vi att det var mer fuffens på gång. När jag öppnade min låda för att ta ett midvaktssnack samma dag så märkte jag att hela min godisbunkring var borta. Detta var mycket underligt eftersom Linn var sjukskriven och hon hade varit i vår hytt hela dagen, hon skulle defintivt märkt om en demon uppstod och smaskade i sig mina röda hallonstänger. Den enda förklaringen var att någon mänsklig godistjuv hade kommit in i vår hytt under vår mattid och snappat åt sig mitt godis.

Jag tog upp detta under vårt stormöte och några andra personer hade liknande klagomål på att saker från deras hytt har försvunnit. Förhoppningsvis så kommer tjuvarna att känna den krossande tyngden av deras skyldighet och inte göra det igen. Förutom detta så hade vi lite struligheter med ac:n vilket inte var särskilt skönt. Ulf, vår ingenjör, var tvungen att stänga av den för att den behövde städas. Detta ledde till att hela nedervåning på båten hade total syrebrist. Den blev fixad tills kvällen men det var en väldigt dålig situation, en tjej svimmade till och med för att det inte fanns någon luft.

Även om det var en lite småstrulig dag här och där så var den i helhet väldigt bra. Vi fick både sötfika och stekfrukost (med pannkakor!) och vi har en pool på däck. Mycket bättre än så kan det inte bli. Vi fick ett mycket lyckat slut på dagen när vi kollade på film på focken, idag blev det Kon Tiki och vi hade riktigt bra platser uppe på byssataket. Mer än så har jag inte att säga. Tack för att du läste min blogg! /Maya

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se