Öckerö gymnasium

Killergames och sol

Vi har precis lämnat Kap Verde och påbörjat resan över Atlanten till Grenada.

Detta innebär även att vi nu, mer eller mindre, har lämnat molnet av sand som blåst ut över havet från Sahara bakom oss och äntligen kan se solen ordentligt.

Dagarna rullar på som vanligt men igår började vi med ”killergames”, vilket går ut på att alla på båten (även befäl) har fått vars en plats, person och ett mordredskap och sen ska man då mörda sin person genom att ge mordredskapet till personen på den angivna platsen. Redan nu dag två är sju personer döda och ingen litar på någon. Alla tar detta väldigt seriöst, antagligen för att det inte finns så mycket annat att hitta på mitt ute på atlanten med 15 dagar kvar men också för att det faktiskt är väldigt kul. Eftersom att ingen har någon aning om vart eller när man kommer bli mördad så går alla omkring och är livrädda för att ta emot något som helst av någon annan.

Ut över att döda varandra och sola så jobbar vi såklart också, eftersom att vinden blåser mer eller mindre exakt lika starkt och från exakt samma håll så är det inte så mycket jobb med segel utan vi gör mest underhållsarbete. Idag har vi knackat en himla massa rost, lackat och målat varje litet ställe man kan tänka sig samtidigt som ca halva vakten har legat och spytt då dom flesta fortfarande är sjösjuka… Trots detta har vi det väldigt bra och jag hoppas att alla ni hemma som läser detta också har det gött där i slasket!

Midskepps vakt

Ellen

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se